Μενού
Diki Zak Kostopoulou
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ | (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
  • Α-
  • Α+

Στη συνεδρίαση της Πέμπτης (30/5) αναμένεται η πρόταση του Εισαγγελέα επί της ενοχής ή μη των δύο πρωτόδικα καταδικασμένων για τον θάνατο του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου

Οι δύο κατηγορούμενοι, απολογήθηκαν στη σημερινή δικάσιμο στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο. Πρόκειται για τον 80χρονο κοσμηματοπώλη και τον 63χρονο μεσίτη οι οποίοι σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκαν για θανατηφόρα σωματική βλάβη, έκαστος σε κάθειρξη 10 ετών.

Οι δυο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι ο θάνατος του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 έξω από το κοσμηματοπωλείο του 80χρονου στην οδό Γλάδστωνος, επήλθε από τα δικά τους χτυπήματα.

zak kostopoulos diki
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗ ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ | (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

«Εγώ πήγα να βοηθήσω τον Κωστόπουλο. Αν γνώριζα ποια θα ήταν η εξέλιξη δεν θα ανακατευόμουν. Το έκανα για καλό και όχι για κακό. Πραγματικά, στεναχωρήθηκα όταν έμαθα ότι πέθανε. Δεν φοβήθηκα όμως, γιατί ξέρω τι έκανα. Με μια μελανιά δεν μπορεί κάποιος να πεθάνει», ανέφερε στο δικαστήριο ο 63χρονος μεσίτης, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Ο ίδιος δήλωσε ότι κλωτσούσε στον αέρα και άθελα του κλώτσησε δύο φορές τον Κωστόπουλο -που προσπαθούσε να απεγκλωβιστεί από το κοσμηματοπωλείο επιχειρώντας να βγει από τη βιτρίνα- αποκλείοντας ότι αυτά τα χτυπήματα να οδήγησαν στον θάνατο το θύμα, το οποίο -σύμφωνα με τον κατηγορούμενο- κρατούσε μαχαίρι.

«Είδα το μαχαίρι και φοβήθηκα ότι αν έβγαινε θα γινόταν κάποιο κακό. Σκέφτηκα να φύγω και τότε τον είδα με το κεφάλι να βαράει την τζαμαρία. Η αντίδρασή μου ήταν για καλό. Σκέφτηκα ότι στην προσπάθειά του να σπάσει με το κεφάλι την τζαμαρία θα χτυπήσει.

Στιγμιαία σκέφτηκα να κάνω κάτι για να μην κόψει το λαιμό του. Χτύπησα πάνω δεξιά γιατί ήταν ο πιο ασφαλής τρόπος για να ρίξω την τζαμαρία και να του απελευθερώσω την έξοδο. Προσπαθώ να κάνω κάτι για καλό και φοβάμαι μαζί.

Με το που βγάζει το κεφάλι τον πετυχαίνω, αλλά η κλωτσιά αυτή δεν είναι δυνατή για να του κάνω κακό. Δεν συνεχίζω. Τον τραβάω έξω από την μπλούζα, του πιάνω τον καρπό και του πήρα το μαχαίρι που το πέταξα μέσα στο κοσμηματοπωλείο».

Λέγοντας στην οικογένεια Κωστόπουλου πως δεν φταίει ο ίδιος για τον θάνατο, ο μεσίτης ανέφερε πως «Θέλω να κριθώ δίκαια και αμερόληπτα. Η αδικία η δική μου, δεν είναι δικαιοσύνη για κανέναν».

Εισαγγελέας: Βλέπω στο βίντεο να κλωτσάτε 9 φορές και οι 5 στο κεφάλι.

Κατηγορούμενος: Όχι οι 2 μάξιμουμ να τον βρήκαν. Οι άλλες είναι στον αέρα. 

Και ο κοσμηματοπώλης στην απολογία του αρνήθηκε ότι ο θάνατος του 33χρονου προήλθε από χτυπήματα που του κατάφεραν ο ίδιος και ο συγκατηγορούμενος του, λέγοντας πως τον χτύπησε «μόνο δύο -τρεις φορές», με στόχο να μην διαφύγει αλλά να παραμείνει στο κατάστημα για να έρθει η αστυνομία να τον συλλάβει.

Πρόεδρος: Όμως αφού είχε βγει από την τζαμαρία, συνεχίζετε και χτυπάτε.

Κατηγορούμενος: Όχι δεν χτύπησα. Έμεινα μακριά. 

Πρόεδρος: Από τη στιγμή που ξάπλωσε, δεν δέχθηκε κανένα χτύπημα;

Κατηγορούμενος: Όχι από κανένα μας.

Εισαγγελέας: Στο βίντεο φαίνεται ότι τον χτυπάτε 5 φορές και οι 3 στο κεφάλι και μάλιστα στη μία τον κλωτσάτε και το κεφάλι του χτυπάει στο έδαφος.

Κατηγορούμενος: Δεν το θυμάμαι. Είδα το βίντεο αλλά δεν το θυμάμαι.

Εισαγγελέας: Τη στιγμή που τον τραβάει έξω ο συγκατηγορούμενος σας, πως ήταν ο Ζακ Κωστόπουλος; 

Κατηγορούμενος: Εντάξει ήταν. Δεν μιλούσε, κάτι ασυνάρτητα.

Εισαγγελέας: Ο διασώστης είπε ότι ήταν αναίσθητος.

Κατηγορούμενος: Ε ναι, ήταν. 

zak-kostopoulos
Ζακ Κωστόπουλος | Eurokinissi

Παρόντες στο δικαστήριο εκτός από την οικογένεια και τους φίλους του Ζακ Κωστόπουλου, ήταν οι πολιτικοί Νίκος Φίλης, Νίκος Βρούτσης, Νάσος Ηλιόπουλος και Θεανώ Φωτίου. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA