Μενού
ekav
  • Α-
  • Α+

Νεκροί είναι οι δύο επιβαίνοντες στο ανεμόπτερο που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Μάλεμε, στα Χανιά. Νωρίτερα ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Ναυαγοσώστης που ανέσυρε τα δύο άτομα ανέφερε, σύμφωνα με το zarpanews.gr, ότι ήταν νεκρά. Οι σοροί μεταφέρθηκαν στο Κολυμπάρι και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Χανίων. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν αποσαφηνιστεί τα αίτια του δυστυχήματος.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο σημείο βρέθηκαν ΕΚΑΒ, λιμενικό και αστυνομία, ενώ ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, βρίσκεται στο σημείο των επιχειρήσεων. Η αιτία της πτώσης δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί.

Για τον εντοπισμό του ανεμόπτερου πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα έρευνες από το Λιμενικό, στις οποίες συμμετείχαν ένα περιπολικό σκάφος, ένα όχημα, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, δύο κρουαζιερόπλοια και δύο αλιευτικά σκάφη.

Πώς έγινε το δυστύχημα με το ανεμόπτερο στα Χανιά

Όπως αναφέρει το flashnews.gr, το αεροσκάφος βρέθηκε σε βάθος μόλις λίγων μέτρων και ναυαγοσώστες που προσέγγισαν στο σημείο εντόπισαν μέσα στην καμπίνα δεμένους τους δύο επιβαίνοντες και τους ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις τους.

Το μικρό αεροπλάνο της αερολέσχης Δυτικής Αττικής, είχε απογειωθεί από την Κωπαΐδα με προορισμό το αεροδρόμιο του Μάλεμε το οποίο χρησιμοποιείται από την αερολέσχη Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες όταν έφτασαν στην περιοχή είχε νυχτώσει και προκειμένου να προσγειωθούν, ο πιλότος έκανε μια στροφή πάνω από το Κολυμπάρι, προσεγγίζοντας τον διάδρομο προσγείωσης από την πλευρά της θάλασσας, αλλά ξαφνικά κατέπεσε σε κοντινή απόσταση από την ακτή.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο πιλότος ήταν έμπειρος και μάλιστα ήταν πρόεδρος άλλης αερολέσχης. Το αεροδρόμιο του Μάλεμε ήταν χωρίς φώτα και δεν ήταν προετοιμασμένο για νυχτερινή προσγείωση. Όπως ανέφερε επίσης η ΕΡΤ, ο πρόεδρος της αερολέσχης Χανίων εκτιμά ότι ο πιλότος μπέρδεψε τη θάλασσα με τον αεροδιάδρομο, με αποτέλεσμα το ανεμόπτερο να καταπέσει.

Δείτε επίσης: 

Ποιος είναι ο «αστυνομικός του TikTok» με το φανατικό κοινό και τα χιλιάδες like

Ψαράς έπιασε τσιπούρα στον Θερμαϊκό και θα τη φάει - «Είναι λουκούμι»

Τα πούλησαν όλα και έφτιαξαν ένα «κήτος» πολυτελείας - Μένουν στο νερό και είναι ευτυχισμένοι

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA