Μενού
tempi
Τέμπη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Εννέα μήνες μετά την τραγωδία με 57 νεκρούς στα Τέμπη, ο εφιάλτης για τους συγγενείς των θυμάτων συνεχίζεται. Ιδιωτική εταιρεία έχει αναλάβει εθελοντικά τις έρευνες στο σημείο του δυστυχήματος και πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν εντοπιστεί ανθρώπινα μέλη, ωστόσο η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου το διαψεύδει. 

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα ευρήματα έχουν υποστεί αλλοιώσεις λόγω των καιρικών συνθηκών και υποστήριξε ότι τα ανθρώπινα μέλη ανήκουν σε περισσότερα από ένα πρόσωπο.

«Εκεί που νομίζεις ότι έχεις δει τα χειρότερα, υπάρχει και συνέχεια», είπε στο MEGA η πρόεδρος του «Συλλόγου Τεμπών 2023» Μαρία Καρυστιάνου, καθώς εάν εντοπιστούν ανθρώπινα οστά στο σημείο τότε οι συγγενείς θα πρέπει να προχωρήσουν στην επίπονη διαδικασία της εκταφής και εκ νέου ταφής.

«Αυτή η εταιρεία είναι η μοναδική που έχει σκυλιά που μπορούν να βρουν πτώματα. Είχαν πει ότι μπορούσαν να στείλουν μία ομάδα να βοηθήσει, είχαν στείλει email στην Πυροσβεστική και τη Γενική Γραμματεία Προστασίας και φυσικά δεν τους απάντησαν. Στη συνέχεια βρήκαν εμάς. Έχουμε κάνει αίτημα από τον Απρίλιο, θέλαμε να δούμε εάν υπάρχουν υπολείμματα των ανθρώπων μας», ανέφερε. 

Όπως τόνισε η κ. Καρυστιάνου, η εταιρεία έχει ενημερώσει τους συγγενείς των θυμάτων πως συνεχώς εντοπίζει ευρήματα. Η ίδια ξέσπασε, τονίζοντας πως η διαδικασία θα μπορούσε να είχε γίνει εξ αρχής, αρκεί να το είχαν επιτρέψει οι αρμόδιες αρχές, για να αποφευχθεί η ψυχική οδύνη των συγγενών.

«Βρεθήκαμε σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση για μένα. Αυτά που βλέπουμε ένας εισαγγελέας δεν τα βλέπει, να καταλάβει ότι η ανακριτική διαδικασία δεν προχωρά σωστά; Να λένε στους συγγενείς ότι βρίσκουμε και άλλα οστά, να μας φωνάξουν να πάρουμε και άλλα υπολείμματα; Γιατί πρέπει να το ζούμε αυτό; Παραλαμβάνουμε σε σακούλες τους ανθρώπους μας και οι σακούλες αυτές είναι ελλιπείς;», είπε.

Σημειώνεται πως τo μαύρο κουτί του μοιραίου Intercity βρέθηκε εννέα μήνες μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στο πλαίσιο ερευνών για ίχνη DNA.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.