Εμβόλιο - Covid 19
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Εμβόλια: Ανάρπαστα τα ραντεβού από τους 30άρηδες - Πού υπάρχουν διαθέσιμα

Σε συγκεκριμένα κέντρα της Αθήνας υπάρχουν πλέον ραντεβού για εμβόλιο καθώς από την πρώτη ημέρα υπάρχει τεράστια ανταπόκριση

Εμβολιασμός νέας γυναίκας (Shutterstock)
Εμβολιασμός νέας γυναίκας (Shutterstock)

Τεράστια είναι η ανταπόκριση των 30άρηδων την πρώτη συμπληρωμένη ημέρα που είναι ανοικτή η πλατφόρμα για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Ήδη τα ραντεβού για εμβολιασμό στην Αττική είναι δυσεύρετα με τα διαθέσιμα να είναι μετά από τα μέσα Μαΐου και σε πολλές περιοχές από τον Ιούνιο.

Μέσα από την πλατφόρμα στο emvolio.gov.gr μπορεί κάποιος ηλικίας 30 με 39 ετών να κλείσει το ραντεβού του σε κάποιο από τα κέντρα που εξυπηρετεί την περιοχή που μένει ωστόσο στις περισσότερες περιπτώσεις θα πρέπει να αναζητήσει εμβολιαστικό κέντρο σε άλλο τομέα της Αθήνας.

Για παράδειγμα οι 30άρηδες που διαμένουν στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας δεν μπορούν να βρουν άμεσα διαθέσιμη ημερομηνία για εμβόλιο καθώς σε όλα τα κέντρα που εξυπηρετούν την περιοχή, τα ραντεβού είναι «κλεισμένα».

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν δεν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες στο εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» που βρίσκεται επί της Λ. Κηφισίας αλλά επίσης και στα κέντρα σε Χαλάνδρι, Χολαργό, Βριλήσσια, Ν. Ηράκλειο, Ν. Ιωνία. Αντίστοιχα στον Νότιο Τομέα δεν υπάρχουν άμεσα ραντεβού πχ στο κέντρο εμβολιασμού της Γλυφάδας αλλά και των γύρω περιοχών.

Image
Image
Image

Τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα -τουλάχιστον ως το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης- στα Δυτικά, με τα κέντρα στο Περιστέρι και το Ίλιον να έχουν πολλά διαθέσιμα ραντεβού αλλά και στον Πειραιά με το ΚΥ Αγίας Σοφίας να έχει διαθέσιμες ημερομηνίες.

Image
Image

Θa πρέπει να σημειωθεί πως οι ημερομηνίες μπορούν να «χαθούν» ή να προστεθούν -προφανώς μετά από ακυρώσεις- πολύ γρήγορα ακόμα και κατά την προσπάθεια να επιβεβαιωθεί ένα ραντεβού.

Πάνω από 100.000 έχουν κλείσει ραντεβού για εμβόλιο

Την τεράστια ανταπόκριση των 30άρηδων επιβεβαιώνουν και οι επίσημοι αριθμοί αναφορικά με τα ραντεβού. Όπως έγινε γνωστό, αυτές τις πρώτες ώρες που βρίσκεται η πλατφόρμα στον «αέρα» έχουν προγραμματίσει να εμβολιαστούν 103.000 πολίτες ηλικίας 30 με 39 ετών.

Εμβόλιο: Πότε γίνεται η δεύτερη δόση

Με την επιλογή ημερομηνίας για την πρώτη δόση του εμβολίου αυτομάτως μπορεί να επιλέξει κάποιος για την ημερομηνία της δεύτερης δόσης. Η απόσταση είναι περίπου οκτώ εβδομάδων που σημαίνει πως μετά από την πρώτη δόση , η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί στο ίδιο κέντρο μετά από περίπου δύο μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει η δυνατότητα για εγγραφή στη λίστα αναμονής, ώστε σε περίπτωση που υπάρξουν ακυρώσεις να αναπροσαρμοστεί το ραντεβού για νέα ημερομηνία.

Image

Μετά από την επιβεβαίωση του ραντεβού, στο κινητό του πολίτη έρχεται sms που επιβεβαιώνει το ραντεβού και περιέχει αναλυτικά τα στοιχεία όπως το μέρος και την ακριβή ώρα του ραντεβού για τον εμβολιασμό.

Τη Μεγάλη Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα για τους 40-44

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα άτομα των ηλικιακών ομάδων 40-44 θα γίνει στις 29 Απριλίου, και πάλι με το εμβόλιο της AstraZeneca, και 1η Μαΐου για 45-49 ετών.

Σε αυτή την ηλικιακή ομάδα θα ακολουθηθεί η κλασική διαδικασία, δηλαδή σε όσους έχουν άυλη συνταγογράφηση θα αποστέλλεται μήνυμα με προτεινόμενο ραντεβού, το οποίο θα πρέπει να επικυρώσουν εντός 24ων ωρών. Επίσης θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού εισάγοντας τον ΑΜΚΑ τους στην πλατφόρμα ή σε κάποιο ΚΕΠ ή στον φαρμακοποιό τους.

Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 2.870.000 εμβολιασμοί. 2.025.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί σε ποσοστό 19,3% και 845.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις, ποσοστό 8%.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Εμβόλιο #Κορονοϊός #εμβολιασμός #AstraZeneca