Μενού
  • Α-
  • Α+

Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες πάνω από 90.000 πολίτες της ηλικιακής ομάδας 30-39 ετών έκλεισαν το ραντεβού τους για να εμβολιαστούν -μόνο με το σκεύασμα της AstraZeneca- κατά του κορονοϊού.

Τη... σκυτάλη στους εμβολιασμούς παραλαμβάνουν έπειτα οι πολίτες ηλικίας 40-44 ετών, για τους οποίους η πλατφόρμα για τα ραντεβού ανοίγει τη Μεγάλη Πέμπτη -και πάλι μόνο με AstraZeneca και ακολουθούν οι 45-49 ετών από το Μεγάλο Σάββατο και έπειτα, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το εμβόλιο της αρεσκείας τους. Αναφορικά με τον εμβολιασμό των εγκύων ή όσων γυναικών επιθυμούν να τεκνοποιήσουν άμεσα, συνίσταται να επιλέγουν m-RNA εμβόλια, δηλαδή αυτά της Pfizer ή της Moderna.

Ποσοστό εμβολιασμών

Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί στην Ελλάδα 2.945.058 άνθρωποι, 2.063.834 με την πρώτη δόση του εμβολίου και 881.224 και με τη δεύτερη δόση.

Εμβολιασμοί ανά ηλικιακή ομάδα (με τη μία δόση):

  • άνω των 85 ετών έχει εμβολιαστεί το 61%
  • 80-84 ετών έχει εμβολιαστεί το 61%
  • 75-79 ετών έχει εμβολιαστεί το 68%
  • 70-74 ετών έχει εμβολιαστεί το 50%
  • 65-69 ετών έχει εμβολιαστεί το 27%
  • 60-64 ετών έχει εμβολιαστεί το 54%

Τα πρώτα μηνύματα στα κινητά των πολιτών που ανήκουν στη κατηγορία 30-39 και είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση για τον εμβολιασμό τους ενάντια στον κορονοϊό με AstraZeneca έφτασαν ήδη από τις 21:30 το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας.

Το μήνυμα που λαμβάνουν είναι το εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι προτεραιοποιηθήκατε για εμβολιασμό. Κλείστε τώρα το ραντεβού σας μέσω του emvolio.gov.gr ή μέσω του κοντινότερου ΚΕΠ ή φαρμακείου».

Image removed.

Τη Μεγάλη Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα για τους 40-44

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα άτομα των ηλικιακών ομάδων 40-44 θα γίνει στις 29 Απριλίου, και πάλι με το εμβόλιο της AstraZeneca, και 1η Μαΐου για 45-49 ετών.

Σε αυτή την ηλικιακή ομάδα θα ακολουθηθεί η κλασική διαδικασία, δηλαδή σε όσους έχουν άυλη συνταγογράφηση θα αποστέλλεται μήνυμα με προτεινόμενο ραντεβού, το οποίο θα πρέπει να επικυρώσουν εντός 24ων ωρών. Επίσης θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού εισάγοντας τον ΑΜΚΑ τους στην πλατφόρμα ή σε κάποιο ΚΕΠ ή στον φαρμακοποιό τους.

Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 2.870.000 εμβολιασμοί. 2.025.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί σε ποσοστό 19,3% και 845.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις, ποσοστό 8%.

Τι συνέβη με τα sms σε 30αρηδες - Πότε θα μπορέσουν να κλείσουν ραντεβού

Πολίτες ηλικίας 30 ετών, που δεν έχουν κλείσει ακόμη το ραντεβού για τον εμβολιασμό τους ενάντια στον κορονοϊό, έλαβαν αρχικά το σχετικό μήνυμα και στη συνέχεια ένα δεύτερο, που διευκρίνιζε ότι αυτό έγινε εκ παραδρομής, αλλά και πως έχουν αποκλειστεί από την ομάδα που εμβολιάζεται τώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader.gr, τα μηνύματα που εστάλησαν δεν ήταν πολλά - περίπου 200 - ενώ το πρόβλημα προέκυψε επειδή το εμβόλιο της AstraZeneca έχει περιορισμό τα 30 έτη.

Συνεπώς, η Επιτροπή Εμβολιασμών ζήτησε να εμβολιαστούν όσοι έχουν κλείσει τα 30 έτη, ενώ το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ξεκαθαρίζει, τώρα, πως όλοι θα λάβουν εκ νέου μηνύματα για τον προγραμματισμό του εμβολιασμού τους.

Εμβολιασμός: Βήμα - βήμα η διαδικασία για ραντεβού

Σε λειτουργία βρίσκεται η πλατφόρμα στο emvolio.gov.gr μέσω της οποίας πλέον μπορούν οι πολίτες ηλικίας 30 με 39 ετών να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό.

Η πλατφόρμα για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα άνοιξε από το βράδυ της Μ. Δευτέρα, αρχικά για όσους έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση, και το πρωί της Μ. Τρίτης για όλους του πολίτες αυτής της ηλικίας.

Η διαδικασία για ραντεβού για εμβολιασμό

  • Το πρώτο βήμα γίνεται στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr

Image removed.

  • Στη συνέχεια εισάγουμε AMKA και ΑΦΜ ή επώνυμο

Image removed.

  • Μπαίνουμε στη σχετική εφαρμογή

Image removed.

  • Εκεί ζητούνται οι κωδικοί του TAXΙS Net

Image removed.

  • Γίνεται η σχετική επιβεβαίωση

Image removed.

  • Επιβεβαιώνουμε τα στοιχεία

Image removed.

  • Επιλέγουμε εμβολιαστικό κέντρο καθώς και τη διαθέσιμη ημερομηνία

Image removed.

Λινού: Να μην χορηγηθεί το εμβόλιο της AstraZeneca στους 30άρηδες

Κατά της χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca για τον κορονοϊό στους 30άρηδες τάχθηκε χθες, Δευτέρα, η Αθηνά Λινού με δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha. «Οι περισσότερες χώρες του κόσμου που το έχουν εγκρίνει είναι για μετά τα 55», τόνισε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ και εξέφρασε την άποψη πως το εμβόλιο της AstraZeneca δεν πρέπει να χορηγηθεί στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

«Είναι θέμα και δεν ξέρω γιατί η Πολιτεία και η Επιτροπή το έκαναν. Αφού έχουμε επάρκεια αυτού του εμβολίου έπρεπε να το χορηγήσουμε στους άνω των 50», υποστήριξε. Μεταξύ άλλων, η Αθηνά Λινού ανέφερε ότι «η πιθανότητα να πάθει κάτι μια κοπέλα στα 30 είναι πάρα πολύ μικρή είτε νοσήσει είτε εμβολιαστεί» και συμπλήρωσε πως σε αυτή την ηλικία «αυτός ο αμελητέος κίνδυνος είναι ίδιος, είτε περιμένει να νοσήσει είτε περιμένει να εμβολιαστεί».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA