ΕΠΙΣΤΗΜΗ
19/04/2022 22:29

NASA: Ετοιμάζει αποστολή στον πλανήτη Ουρανό - Τελευταία επίσκεψη ήταν πίσω στο 1986

Η έκθεση χαρακτηρίζει τον Ουρανό ως «ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σώματα στο ηλιακό σύστημα» και αναφέρει πως η μελέτη του θα βελτιώσει την ανθρώπινη αντίληψη σχετικά με τους γιγάντιους διαστημικούς πλανήτες πάγου

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
NASA: Ετοιμάζει αποστολή στον πλανήτη Ουρανό - Τελευταία επίσκεψη ήταν πίσω στο 1986
Πηγή: NASA
Ανάγνωση:

Aποστολή στον γίγαντιο πλανήτη Ουρανό δρομολογεί η NASA, όπως αναφέρει έκθεση της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών, που περιγράφει τις διαστημικές προτεραιότητες για την επόμενη δεκαετία. Η έκθεση χαρακτηρίζει τον Ουρανό ως «ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σώματα στο ηλιακό σύστημα» και αναφέρει πως η μελέτη του θα βελτιώσει την ανθρώπινη αντίληψη σχετικά με τους γιγάντιους διαστημικούς πλανήτες πάγου.

Διαβάστε ακόμη: Έλληνας προγραμματιστής προειδοποιεί για νέα εφαρμογή στα Mac που ζητάει χρήματα για να κλείσει!

Το διαστημικό σκάφος θα πρέπει να λειτουργεί σε σύστημα τροχιάς γύρω από τον Ουρανό για αρκετά χρόνια, έναν ανιχνευτή στην ατμόσφαιρά του. Οπως αναφέρει η «Daily Mail», o Ουρανός είναι ο έβδομος πλανήτης κατά σειρά από τον ήλιο και είναι κατ' ουσίαν ένας «γίγαντας πάγου» με 17 γνωστά φεγγάρια και ελάχιστη θερμοκρασία -371 φαρενάιτ.

Το μόνο διαστημόπλοιο που επισκέφθηκε τον πλανήτη ήταν το Voyager 2 της NASA το 1986. Αστρονόμοι και επιστήμονες του διαστήματος πρότειναν επίσης στη NASA να οργανώσει αποστολή επίσκεψης στο παγωμένο φεγγάρι του Κρόνου «Εγκέλαδο» και να αναζητήσει σημάδια ζωής! Κάθε 10 χρόνια, οι Εθνικές Ακαδημίες Επιστημών, Μηχανικής και Ιατρικής συγκεντρώνουν μια ομάδα ειδικών για το διάστημα και τους ζητούν να καταλήξουν σε μια πρόταση σχετικά με το πώς η NASA πρέπει να εφαρμόσει τον προϋπολογισμό της στον τομέα της πλανητικής επιστήμης και της άμυνας.

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
NASA ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΠΛΑΝΗΤΗΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ