Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια μυστήρια υπόθεση ξέσπασε στο Μαρανέλλο, στα κεντρικά της Ferrari, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, τις τελευταίες ώρες διέρρευσαν απόρρητα έγγραφα της εταιρείας στο διαδίκτυο με τις πρώτες αναφορές να υποστηρίζουν ότι υπήρξε επίθεση από χάκερ που χρησιμοποίησαν κακόβουλο λογισμικό για να λάβουν στην κατοχή τους στοιχεία και να τα δημοσιοποιήσουν. Η κατασκευάστρια εταιρεία πολυτελών σπορ αυτοκινήτων σε ανακοίνωσή της παραδέχτηκε πως τα εσωτερικά έγγραφα έχουν διαρρεύσει και ότι εργάζεται για να εντοπίσει πώς ακριβώς συνέβη αυτό.

Διαβάστε ακόμη: ΗΠΑ: Πρώην διοικητής της CIA απειλεί τον Πούτιν με καταστροφή

Πάντως, από τη Ferrari τονίζεται πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία απόδειξη πως παραβιάστηκαν τα συστήματά της ή ότι δέχτηκε κάποια κυβερνοεπίθεση και πως τα πάντα «δουλεύουν κανονικά». «Θα εφαρμόσουμε όλες τις κατάλληλες ενέργειες όπως απαιτείται», ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Αξίζει να αναφερθεί πως τη Δευτέρα, η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, επικαλούμενη τον ιστότοπο Red Hot Cyber, ανέφερε ότι η Ferrari έπεσε θύμα χάκερ και επτά gigabyte εγγράφων, συμπεριλαμβανομένων εσωτερικών εγγράφων, φύλλων δεδομένων και εγχειριδίων επισκευής, είχαν δημοσιοποιηθεί στο διαδίκτυο. Πρόσθεσε δε ότι η φερόμενη επίθεση είχε πραγματοποιηθεί από την «κυβερνοσυμμορία» RansomEXX

Πάντως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Ferrari δέχεται τέτοιου είδους επίθεση. Στο παρελθόν, το cybergang Everest είχε «χτυπήσει» εταιρεία που προμηθεύει εξαρτήματα για σπορ αυτοκίνητα και οι χάκερ δημοσίευσαν και πούλησαν δεδομένα της Ferrari, αλλά και της Lamborghini και της Maserati. Πριν από λίγες μόλις μέρες, η Ferrari ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με την εταιρεία κυβερνοασφάλειας, Bitdefender.

 

Οπως αναφέρουν ειδικοί στον χώρο του αυτοκινήτου, η ζημιά θα είναι ακόμη μεγαλύτερη για τη Ferrari εάν έχουν διαρρεύσει και έγγραφα που αφορούν στην ομάδα Formula 1 της εταιρείας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA