Μενού
  • Α-
  • Α+

Δεν υπάρχει τίποτα πιο νόστιμο και ταπεινό από τις πατάτες, τηγανητές ή στον φούρνο. Είναι, μαζί ίσως με τα μακαρόνια, ένα λατρεμένο φαγητό που πηγαίνει με όλα. Επειδή όμως ακόμα και τα αγαπημένα φαγητά γίνονται βαρετά κάποια στιγμή, δείτε παρακάτω μερικές πρωτότυπες ιδέες για να φτιάξετε τις πατάτες… αλλιώς.

Πικάντικες πατάτες φούρνου σαν τηγανητές

Image removed.

Υλικά

4 μεγάλες πατάτες

3 κ.σ. και 1 κ.γ. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

2 κ.γ. κύμινο

2 κ.γ. κόλιανδρο ξερό

1/4 φλιτζανιού κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας.

Κόβουμε τις πατάτες όπως θα τις κόβαμε για να τις τηγανίσουμε.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις πατάτες με 3 κ.σ. ελαιόλαδο και αλάτι.

Απλώνουμε καλά τις πατάτες σε ένα μεγάλο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σε ένα μικρό τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο σε 1 κ.γ. ελαιόλαδο για 30 δευτερόλεπτα με 1 λεπτό, μέχρι να βγάλει το άρωμά του.

Βγάζουμε τις πατάτες από τον φούρνο και ρίχνουμε το σκόρδο, τα μπαχαρικά και το κόλιανδρο. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.

Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Πατάτες ροστί (τηγανίτα πατάτας)

Image removed.

Υλικά

4 πατάτες

1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο

4 κ.σ. βούτυρο φρέσκο, λιωμένο

θυμάρι ή δεντρολίβανο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες. Τις τρίβουμε στη μεσαία πλευρά του τρίφτη σε ένα μεγάλο μπολ.

Στη συνέχεια τις στραγγίζουμε καλά με τα χέρια να φύγουν τα νερά.

Τις ανακατεύουμε με το κρεμμύδι, το λιωμένο βούτυρο και τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι αλειμμένο ελαφρά με ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το μείγμα πατάτας και το πατάμε με μια σπάτουλα. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει η μία πλευρά.

Με ένα μεγάλο πιάτο ή με ένα καπάκι κατσαρόλας καπακώνουμε το τηγάνι και γυρίζουμε προσεκτικά το ρόστι από την άλλη πλευρά. Συνεχίζουμε το τηγάνισμα μέχρι να ροδίσει και αυτή η πλευρά.

Σερβίρουμε το ροστί πατάτας ζεστό.

Πατάτες ακορντεόν με τυρί και μπέικον

Image removed.

Υλικά

4 μεγάλες και μακρόστενες πατάτες

200 γρ. μπέικον, σε κομμάτια

100 γρ. βούτυρο λιωμένο

1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

10 φέτες κίτρινο τυρί

1 κ.γ. πάπρικα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις πατάτες. Με ένα κοφτερό μαχαίρι τις κόβουμε βαθιά σε λεπτές παράλληλες φέτες χωρίς να φτάσουμε μέχρι κάτω.

Με ένα πινέλο αλείφουμε εσωτερικά τις πατάτες με βούτυρο και προσθέτουμε πάπρικα και αλατοπίπερο. Προσθέτουμε σε κάθε εγκοπή ένα κομμάτι μπέικον.

Τις λαδώνουμε εξωτερικά, τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, προσθέτουμε το τυρί ανάμεσα στις φέτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Διαβάστε ακόμα

Με αυτό το κόλπο θα φτιάξετε τέλειες, τραγανές πατάτες φούρνου

Αυτό είναι το μυστικό για να φτιάξετε το πιο τραγανό μπέικον

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA