Μενού
  • Α-
  • Α+

Υπάρχει κάτι καλύτερο για να απολαύσετε με τα αυγά σας στο πρωινό ή για να βάλετε στα σπιτικά μπέργκερ από μερικά κομμάτια καλοψημένου, τραγανού και ζουμερού μπέικον; Ξέρουμε, σκέφτεστε τον χαμό που θα γίνει στην κουζίνα με το τηγάνισμα.

Υπάρχει όμως ένα τρικ που είδαμε στο America’s Test Kitchen για να βγαίνει το μπέικον τραγανό, χωρίς να πετάγεται λάδι παντού και να γίνεται χάλια η κουζίνα.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα απλό υλικό: νερό!

Image removed.

Βάλτε τις φέτες μπέικον σε ένα βαθύ τηγάνι και προσθέστε αρκετό νερό ώστε να καλύψει τις φέτες. Μαγειρέψτε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί το νερό.

Στη συνέχεια, χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για λίγο ακόμα το μπέικον, γυρίζοντάς το και από την άλλη μεριά, μέχρι να ξεροψηθεί.

Έτσι θα έχετε το τέλειο αποτέλεσμα. Σούπερ τραγανό αλλά και ζουμερό μπέικον που ταιριάζει σε κάθε λογής πιάτα.

Διαβάστε ακόμα

Μήπως τρίβετε λάθος το τυρί όλη σας τη ζωή;

4 λάθη που καταστρέφουν τα σάντουιτς που φτιάχνετε

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA