Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια λαχταριστή και καλοφτιαγμένη μακαρονάδα είναι ίσως ό,τι ευκολότερο και αποτελεσματικότερο εναντίον της λιγούρας. Ωραία τα σπαγγέτι με κόκκινη σάλτσα, η μπολονέζ και η καρμπονάρα, αλλά μήπως ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό;

Διαβάστε ακόμη: 4 φανταστικές μακαρονοσαλάτες που θα σας χορτάσουν

Εάν σας αρέσει το λουκάνικο και λαχταράτε μια ιδιαίτερη μακαρονάδα που γίνεται σε ελάχιστο χρόνο, σας παραθέτουμε παρακάτω μία από τις πιο δημοφιλείς συνταγές του συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής Nigel Slater: Ζυμαρικά με λουκάνικο, κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας και αρωματικό βασιλικό. Απλή και πεντανόστιμη. Το σίγουρο είναι ότι αν τη δοκιμάσετε, θα θέλετε να τη φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Μακαρονάδα με λουκάνικο και σάλτσα μουστάρδας

Υλικά

(για 4 άτομα)

500 γρ. πένες ή ριγκατόνι ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής μας

1 κ.σ. ελαιόλαδο

500 γρ. πικάντικα χωριάτικα λουκάνικα, χωρίς το περίβλημα, θρυμματισμένα

3/4 φλιτζανιού λευκό κρασί

3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος

3 κ.σ. μουστάρδα με κόκκους

λίγο μπούκοβο

1 φλιτζάνι βασιλικό κομμένο σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente.

Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε το λουκάνικο και το σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά. Ρίχνουμε το κρασί και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ξύνοντας τον πάτο του τηγανιού, για περίπου 5 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα και λίγο μπούκοβο και σιγοβράζουμε για περίπου 2 λεπτά.

Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά που έχουμε σουρώσει και τον βασιλικό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA