Μενού
  • Α-
  • Α+

Η καρμπονάρα είναι ένα φαγητό που μιλάει στην καρδιά των απανταχού μακαρονάδων, αλλά η αλήθεια είναι πως μια μερίδα της μας «φορτώνει» με αρκετές θερμίδες. Για να μην έχουμε τύψεις ωστόσο, τώρα που καλοκαίριασε και δεν θέλουμε να καταναλώνουμε «βαριά» και λιπαρά φαγητά, μπορούμε φτιάξουμε αυτή την κλασική μακαρονάδα στη light εκδοχή της.

Διαβάστε επίσηςΗ πιο εύκολη και νόστιμη μακαρονάδα με λουκάνικο που μπορείτε να φτιάξετε

Η καρμπονάρα με γιαούρτι είναι ένα πιάτο σκέτος πειρασμός, στον οποίο δεν χρειάζεται να αντισταθείτε. Σας προτείνουμε μία εύκολη, ελαφριά και άκρως καλοκαιρινή συνταγή που σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε. Απολαύστε τη χωρίς ενοχές!

Καρμπονάρα με γιαούρτι

Υλικά (για 4 άτομα)

1 πακέτο σπαγγέτι ή λιγκουίνι (κατά προτίμηση ολικής)

1/2 φλιτζάνι γιαούρτι με λίγα λιπαρά

170 γρ. καπνιστό μπέικον ή μπέικον γαλοπούλας, ψιλοκομμένο

2 μεγάλα αυγά

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη συν έξτρα για το σερβίρισμα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο, αλατισμένο νερό. Πριν τα σουρώσουμε, κρατάμε μία κούπα από το νερό τους.

Όσο τα ζυμαρικά βράζουν, βράζουμε νερό στο βραστήρα και το ρίχνουμε το σε ένα μεγάλο μπολ.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα. Το αφήνουμε στην άκρη.

Λίγο πριν τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα, αδειάζουμε το καυτό νερό από το μπολ στον νεροχύτη και μέσα στο μπολ που θα είναι ζεστό, ρίχνουμε το γιαούρτι, την παρμεζάνα, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια σπάμε μέσα τα αυγά. Χτυπάμε το μείγμα με ένα πιρούνι και τέλος προσθέτουμε το μπέικον.

Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και αμέσως τα ανακατεύουμε με το μείγμα από τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν όλα από τη σάλτσα. Αν η σάλτσα έχει βγει πολύ πηχτή, την αραιώνουμε με λίγο από το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά. 

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά πασπαλίζοντας με παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA