Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Δανία δεν θεωρείται τυχαία η πρωτεύουσα της γαστρονομίας. Η σκανδιναβική χώρα κατάφερε και πάλι να κλέψει τις εντυπώσεις στο μεγάλο event, που διοργανώθηκε στην Αμβέρσα του Βελγίου, προκειμένου να ανακοινωθεί η λίστα με τα 50 καλύτερα εστιατόρια του πλανήτη για το 2021. Δύο εστιατόρια της Κοπεγχάγης, λοιπόν, ήταν αυτά που κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις στον κόσμο. Το Geraniumen βρέθηκε στη δεύτερη θέση, με το Noma να ανακηρύσσεται ως το κορυφαίο. 

Διαβάστε ακόμη: Γκόρντον Ράμσεϊ στην Ελλάδα: Γιαγιά τον έκανε να κοκκινίσει, βρήκε το φαγητό του αλμυρό

Το εστιατόριο του 41χρονου σεφ Ρενέ Ρετζέπι πήρε τον συγκεκριμένο τίτλο για πέμπτη φορά, καθώς βρέθηκε στην κορυφή το 2010, το 2011, το 2012 και το 2014.

https://www.instagram.com/p/CTR-PznsD4L/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το πιάτα του Noma αποτελούνται από φρέσκα ντόπια υλικά, κυρίως από ψάρια και λαχανικά, τα βασικά συστατικά της σκανδιναβικής κουζίνας. Άνοιξε το 2003 και έχει βραβευτεί με τρία αστέρια Michelin μέχρι σήμερα.

https://www.instagram.com/p/CSwmc5dF6xo/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

To πιο διάσημο πιάτο στο μενού του Noma είναι το The Hen and the Egg, ένα πιάτο-σήμα κατατεθέν του σεφ Ρενέ Ρετζέπι. Περιλαμβάνει τσιπς πατάτας, ένα αυγό αγριόπαπιας, βότανα, άγρια φυτά, λάδι, θυμάρι, βούτυρο και σάλτσα σκόρδου. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA