ΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/03/2021 12:23

Καστελόριζο: Αίτημα στην Ιντερπόλ για τη βεβήλωση της ελληνικής σημαίας

Στην Ιντερπόλ απευθύνθηκαν οι ελληνικές αρχές, προκειμένου να εξιχνιαστεί η υπόθεση βεβήλωσης της γαλανόλευκης στο Καστελόριζο.

Καστελόριζο: Αίτημα στην Ιντερπόλ για τη βεβήλωση της ελληνικής σημαίας
Καστελόριζο: Αίτημα στην Ιντερπόλ για τη βεβήλωση της ελληνικής σημαίας
Ανάγνωση:

Το αίτημα συνδρομής από ελληνικής πλευράς αναμένεται να υποβληθεί προς εκτέλεση διαβαθμικά στο παράρτημα της Interpol Τουρκίας.

Η κίνηση αυτή έγινε στο πλαίσιο δικογραφίας που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και διαβιβάστηκε για τα περαιτέρω στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου κατ’ αγνώστων για παράβαση του άρθρου 191 του Ποινικού Κώδικα.

Έγινε με drone

Η βεβήλωση της σημαίας που είναι ζωγραφισμένη σε βράχο σε πλαγιά του ακριτικού βουνού είχε αναστατώσει το ακριτικό νησί. Αξιωματικοί της κρατικής ασφάλειας Ρόδου που μετέβησαν στο Καστελόριζο, σύμφωνα με το dimokratiki.gr, αλλά και άνδρες της Ασφάλειας από την Αθήνα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η επίθεση έγινε με μπαλόνια γεμάτα με κόκκινη μπογιά που έπεσαν από drone που είχε πετάξει πάνω από το σημείο.

Παράλληλα, όλα δείχνουν την τουρκική πλευρά, καθώς στο ακριτικό νησί δεν έγινε αγορά μπαλονιών ή κόκκινης μπογιάς εκείνο το διάστημα, ενώ από το drone που πετούσε πάνω από το σημείο την ημέρα της επίθεσης ακουγόταν ο τουρκικός εθνικός ύμνος.

Η πτήση drone φέρεται να απογειώθηκε από το Κας της Τουρκίας και να έφτασε μέχρι το Καστελλόριζο. Είναι ξεκάθαρο ότι ο χειριστής του drone δεν ήταν σε ελληνικό έδαφος.

Με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, ζητείται η άσκηση δίωξης για προσβολή συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας. Σημειώνεται ότι οι ζημιές στην ελληνική σημαία αποκαταστάθηκαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΒΕΒΗΛΩΣΗ INTERPOL

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ