Μενού
  • Α-
  • Α+

Υπέρ του ανοίγματος της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους και των μικρών μαγαζιών του λιανεμπορίου, τάχθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Ο εγκλεισμός δεν αντέχεται επί μακρόν, προφανώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα» είπε ο κ. Βασιλακόπουλος στον ΑΝΤ1 και υπογράμμισε ότι πρέπει να δοθούν δικλείδες εκτόνωσης.

Ο ίδιος προτείνει να λειτουργήσουν μόνο τα μικρά μαγαζιά με ραντεβού και με «κόφτη» 3 ωρών, ενώ θα πρέπει να είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας μέσα στα μαγαζιά, ίσως και διπλή μάσκα.

Ο κ. Βασιλακόπουλος πρότεινε να ανοίξει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους με αποστάσεις «παρά να γίνεται αυτό που γίνεται τώρα στις πλατείες». 

Σημείωσε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση ρεαλιστικά και για αυτό χρειάζονται βαλβίδες εκτόνωσης.

Σχολεία 

Για τα σχολεία τόνισε ότι δεν μπορούν να ανοίξουν όλα μαζί και προηγείται το Λύκειο, ενώ για τα self test στα σχολεία είπε ότι θα πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Αγγλίας. «Ο ιδανικός αριθμός self test για τα σχολεία είναι δύο ανά εβδομάδα», είπε.

Τέλος, σημείωσε ότι πρέπει να ενημερωθούν οι πολίτες για τα self test και τόνισε ότι δεν πρέπει να γίνονται στα φαρμακεία, ενώ επεσήμανε ότι οι ηλικιωμένοι που είναι εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται να κάνουν self test, καθώς όπως είπε είναι πολύ μικρή η πιθανότητα να βγει θετικό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA