Μενού
  • Α-
  • Α+

Αντιδράσεις προκαλεί στους εμπορικούς συλλόγους της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας η εξαίρεσή τους – μαζί με αυτό της Κοζάνης- από το άνοιγμα του λιανεμπορίου την προσεχή Δευτέρα.

Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων που υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση, προκάλεσε τον εκνευρισμό των εμπόρων σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Στη μεν Θεσσαλονίκη ο Εμπορικός Σύλλογος προχωρά σε έκτακτη συνεδρίαση για να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις τους ενώ στην Πάτρα ήδη αποφάσισαν «αντάρτικο».

«Αντάρτικο» στο λιανεμπόριο στην Πάτρα

Μιλώντας στον ρ/σ Θέμα, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την εξαίρεσή τους και ανέφερε χαρακτηριστικά: «η μισή Ελλάδα είναι στο βαθύ κόκκινο και δεν έχουμε καταλάβει με ποιο σκεπτικό πάρθηκε η απόφαση». «Θα καλέσουμε όλους τους συναδέλφους και θα μείνουμε ανοιχτά, δεν έχουμε άλλο περιθώριο, είναι όλοι στα κάγκελα» ανέφερε ο Κώστας Ζαφειρόπουλος.

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης: Δεν είμαστε αναρχικοί

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, δηλώνει ότι έχει καλέσει έκτακτο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου το απόγευμα, όμως δεν προσανατολίζεται σε λύσεις «ανυπακοής».

«Θα δούμε τι αντιδράσεις θα κάνουμε, θα ζητήσουμε και νομική συμβουλή. Υποχρεωτικά θα ακολουθήσουμε τις εντολές της κυβέρνησης, δεν είμαστε αναρχικοί ζούμε σε μια έννομη κοινωνία. Από την άλλη δεν γίνεται να πληρώνουμε πάντα εμείς τα λάθη.

Ακόμα κι αν το συμβούλιο αποφασίσει να ανοίξουμε κανονικά τα καταστήματα από Δευτέρα δεν πρόκειται να τους αφήσω να πάμε σε τέτοια απόφαση. Δεν είμαστε γιουρούσι και εγώ θα μπορούσα για τις εντυπώσεις να πω ανοιχτά τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, όμως την ευθύνη ποιος θα την πάρει; Κανένας δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί την επόμενη κιόλας ώρα γι αυτό ψυχραιμία. Όλοι μπορούμε να αντιδράσουμε με νόμιμο τρόπο».

Σε «πυροσβεστικό» ρόλο τα κυβερνητικά στελέχη

Να μετριάσουν τις αντιδράσεις των Εμπόρων στις περιοχές που εξαιρέθηκαν του ανοίγματος θα επιχειρήσουν κυβερνητικά στελέχη την Κυριακή, μια ημέρα πριν το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις υπόλοιπες. 

Συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας θα βρεθεί στην Πάτρα, ενώ μέλος της κυβέρνησης θα βρεθεί και στην Κοζάνη. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA