Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Ρέματα Άνδρου, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Επίσης, στην ενημέρωση της Πυροσβεστικής αναφέρεται πως επιχειρούν:

-55 πυροσβέστες

-15 οχήματα

- 2 ομάδες αερομεταφερόμενων πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΑΚ

-3Α/Φ και 3Ε/Π (2 του Π.Σ. και 1 του Ε.Σ.)

-συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες του Δήμου Άνδρου.

Σημειωνεται πως μεικτό κλιμάκιο του Π.Σ και της ΕΛ.ΑΣ. [Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) και της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.)] διερευνά τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Η πυρκαγιά ξέσπασε τις πρωινές ώρες της Κυριακής σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ρέματα Άνδρου και λόγω των ισχυρών ανέμων εντάσεως 7-8 μποφόρ, πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, με αποτέλεσμα να ζητηθεί η προληπτική εκκένωση δύο χωριών.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό, ΘΕΜΑ 104,6 fm, ο δήμαρχος Άνδρου. Δημήτρης Λοτσάρης, ανέφερε: «Ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες και κατέβαινε από το χωριό Κατάκοιλο προς το χωριό Ρέματα, κάναμε προληπτική εκκένωση στο χωριό Ρέματα και τώρα έχει γυρίσει ο καιρός και πάει προς το χωριό Ατένι».

Μάλιστα όπως είπε πλέον η κατάσταση στην περιοχή γύρω από το χωριό Ρέματα είναι πιο ελεγχόμενη, αλλά τόνισε ότι υπήρξε ειδοποίηση για προληπτική εκκένωση και του χωριού Ατένι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA