Μενού
  • Α-
  • Α+

Ομολόγησε η 36χρονη που είχε επιτεθεί με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου τον Μάιο του 2020 στην Καλλιθέα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 36χρονη ομολόγησε ότι επιτέθηκε στην κοπέλα και ζήτησε συγγνώμη για την πράξη της. Φέρεται δε να υποστήριξε πως προέβη στην επίθεση σε βάρος της επειδή την θεωρούσε υπεύθυνη για προσωπικό της ζήτημα.

Αμέσως μετά την συμπληρωματική της απολογία η κατηγορούμενη οδηγήθηκε στις φυλακές, όπου κρατείται από τις 16 Ιουνίου.

H 35χρονη είχε συλληφθεί τον Ιούνιο του 2020 και επικαλούμενη το δικαίωμα της σιωπής είχε αρνηθεί να καταθέσει.

Η κατάθεση και το σημείωμα που «έκαψαν» την 36χρονη 

Στο σπίτι της 36χρονης στου Ζωγράφου βρέθηκε ένα ιδιόχειρο σημείωμα που ξεκινούσε με τη φράση «τι θα γίνει με τον πρώην» και να κατέληγε με τη φράση «2 εβδομάδες από τώρα το νωρίτερο».

Σημαντική βοήθεια στο έργο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών παρείχε η κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς η οδηγός του ταξί, για τις δύο ημέρες όπου μετέφερε από την Καλλιθέα στην περιοχή του Μετς την 36χρονη.

«Καθοδόν έλαβα κλήση στο κινητό μου από το ραδιοταξί και μου έδωσαν την πληροφορία ότι θα παραλάβω μία κοπέλα, Ελληνοαμερικανίδα, την οποία χρειάζεται να περιμένω καθώς έχει τρεις συνεντεύξεις να δώσει και χρειάζεται ένα ταξί να την περιμένει από κάτω. Περίπου 09:30 εμφανίζεται στο παράθυρο του ταξί μου, στου οδηγού, μία κοπέλα εμφανώς αγχωμένη και μου ζήτησε να την περιμένω για 20 με 25 λεπτά στο σημείο που βρισκόμουν ήδη. Σε κλάσματα δευτερολέπτου εξαφανίστηκε και είδα μόνο ότι πέρασε από την απέναντι πλευρά της λεωφόρου» κατέθεσε η οδηγός του ταξί. 

Χειρομαντία 

Η 36χρονη φέρεται να παρακολουθούσε την Ιωάννα και πιθανότατα υποκινούνταν από την αποκρυφιστική χειρομαντία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 36χρονη ασχολούνταν με την τράπουλα «Χαλ» στην οποία λένε ότι φαίνονται οι κρυφές σχέσεις κάποιου που σε ενδιαφέρει.

Μέσα από τις σημειώσεις φαίνεται πως η κατηγορουμένη έριχνε τα χαρτιά αφού έγραφε «χαλ εγώ» και «χαλ αυτός». Το σημείωμά της για την τράπουλα που βρέθηκε από τους αστυνομικούς κατέληγε με τη φράση «στο χέρι μου το κλειδί της επιτυχίας».

Η τράπουλα έχει 32 κάρτες περιλαμβάνει τα 12 ζώδια, τους πλανήτες που τα κυβερνούν και σχήματα που αφορούν τους σημαντικούς τομείς της ζωής. Σύμφωνα με όσους πιστεύουν στη συγκεκριμένη τράπουλα δείχνει την την πορεία μιας ερωτικής σχέσης και καθορίζει χρονικά μια επανασύνδεση.

Ο «Γολγοθάς» της Ιωάννας 

Μετά από μήνες νοσηλείας και πολλά χειρουργεία, η Ιωάννα πήρε εξιτήριο από τη Μονάδα Εγκαυμάτων του Θριάσιου νοσοκομείου. Πλέον φοράει σε όλο της το σώμα ειδικά ενδύματα γιατί «κάηκε ο κορμός, η πλάτη και τα δύο της χέρια», σύμφωνα με την γιατρό της, Μαρία Καλοφώνου.

Η κυρία Καλοφώνου, αναφέρθηκε στη μάσκα που φοράει πλέον η Ιωάννα, η οποία «ασκεί πίεση στις μετεγκαυματικές ουλές. Είναι πάγια τακτική για τα μεγάλα εγκαύματα και ο σκοπός της είναι να πιέσει τις ουλές για να μην υπερτραφούν, να μη φουσκώσουν δηλαδή, αλλά και για το χρώμα Επίσης δίνει μια ελαστικότητα στο δέρμα. Το πρόβλημα στο έγκαυμα είναι ότι οι ουλές τραβάνε και παραμορφώνουν. Τη μάσκα θα τη φοράει για τουλάχιστον ένα χρόνο και θα αναπροσαρμόζεται».

Σύμφωνα με την κυρία Καλοφώνου, η Ιωάννα «σε όλο της το σώμα φοράει ειδικά ενδύματα. Το βιτριόλι έχει κάψει τον κορμό, την πλάτη και τα δύο χέρια».

«Ποτέ δεν θα έχουμε αυτό που χάθηκε με το βιτριόλι»

«Το θέμα του ήλιου είναι απαγορευτικό. Η Ιωάννα ξέρει ότι το δέρμα που θα έχει δεν θα έχει τις ιδιότητες του φυσιολογικού. Πάντα θα πρέπει να προφυλάσσεται, πάντα θα είναι πιο ευαίσθητο, πάντα θα “ανοίγει” πιο εύκολα. Ποτέ δεν θα έχουμε αυτό που χάθηκε με το βιτριόλι. Όσα χρόνια και αν περάσουν σε αυτά τα περιστατικά πάντα θα υπάρχουν σημάδια. Όλη της τη ζωή όταν βγαίνει στον ήλιο θα πρέπει να παίρνει τεράστιες προφυλάξεις», είπε η κυρία Καλοφώνου.

«Αυτό που περνάει είναι πάρα πολύ δύσκολο. Στην αρχή οι ασθενείς με μεγάλα εγκαύματα έχουν την ελπίδα ότι θα βγουν από το νοσοκομείο και ο Γολγοθάς θα τελειώσει. Εμείς τους το εξηγούμε, αλλά είναι διαφορετικό να το λες με λόγια και να το βιώνεις. Γιατί πάνω που νομίζεις ότι τελείωσες έχεις μπροστά σου έναν τεράστιο αγώνα», επεσήμανε.

«Δεν είχε βλέφαρο το ένα μάτι της»

Η Ιωάννα έχει κάνει οκτώ χειρουργεία και «όλα είχαν τις ιδιαιτερότητές τους. Προβληματιστήκαμε με τα βλέφαρα. Για να διατηρήσουμε την όραση έπρεπε να κλείνουν τα βλέφαρα και είχαν καεί σε όλο το πάχος και τα πάνω και τα κάτω βλέφαρα. Ο τράχηλος, λόγω της πορείας και των νεύρων, μας δυσκόλεψε. Δεν είχε βλέφαρο το ένα μάτι της. Θα κάνει και άλλα χειρουργεία».

Πλέον «περιμένουμε μία ωρίμανση των ουλών και θα κάνει και άλλα χειρουργεία. Η Ιωάννα ανοιγοκλείνει τα μάτια της».«Η Ιωάννα έχει μια δυσκολία στην κίνηση του στόματος, έχει ουλές, δεν την εμποδίζουν στη σίτιση αλλά έχει δουλειά η περιοχή γύρω από το στόμα», είπε η κυρία Καλοφώνου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA