Μενού
  • Α-
  • Α+

Μεγάλη αύξηση στα κρούσματα βλέπουν οι επιστήμονες, αφού κάνουν λόγο ότι ίσως να δούμε σύντομα τον αριθμό 5.000.

Τη συγκεκριμένη πρόβλεψη έκανε ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, ο οποίος σε δηλώσεις του στο Open σημείωσε πως ότι σήμερα ή αύριο τα κρούσματα αναμένεται να αγγίξουν τα 5.000. Σε ό,τι έχει να κάνει με την αποκλιμάκωση ο καθηγητής σημείωσε ότι αυτή θα έρθει από τις 15 Απριλίου και μετά.

Παράλληλα μίλησε και για τα κλειστά μαγαζιά σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Οφείλω να πω ότι θα πρέπει να αποσυνδέσουμε το επιδημιολογικό φορτίο από την πρόθεσή μας να ανοίξουμε το λιανεμπόριο. Αν αποδεχτούμε ότι δεν επηρεάζει τους ιικούς δείκτες, τότε η απόφαση αυτή για αυτέ τις περιοχές θα πρέπει να ανατραπεί».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «Είναι προτιμότερο να είναι ανοιχτά τα μαγαζιά» και εξέφρασε την απορία του γιατί δεν «επιτρέπουμε στον κόσμο να πάει στο εξοχικό του να αποσυμφορηθούν το κέντρο και οι αστικές περιοχές».

Τέλος, για την Εστίαση σημείωσε πως ένα άνοιγμα σε εξωτερικούς χώρους είναι μια ρεαλιστική επιλογή. «Ωφέλιμη για την πανδημία, καθότι θα μετατρέψει μια άκρως ανασφαλή κοινωνική συμπεριφορά σε πιο οργανωμένη, πιο φορμαρισμένη και πιο ασφαλή κοινωνικότητα» είπε χαρακτηριστικά.

Σαρηγιάννης: Στις 28 Απριλίου μεγάλη κλιμάκωση στις ΜΕΘ

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ και αυτός με τη σειρά του μίλησε για κλιμάκωση έως τις 17 με 18 Απριλίου. Ακόμα συμπλήρωσε ότι θα δούμε αποκλιμάκωση από τις 18 Απριλίου, σημειώνοντας ότι οι ανάγκες σε ΜΕΘ θα κορυφωθούν στις 28 Απριλίου, μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα.

Τέλος, κατέληξε λέγοντας πως ο ίδιος προσωπικά φοβάται να πάει στο χωριό το Πάσχα όταν γνωρίζει ότι εάν συμβεί κάτι, δεν θα υπάρχει εύκολα η δυνατότητα να αντιμετωπιστεί στα νοσοκομεία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA