Μενού
  • Α-
  • Α+

Στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών με το ερώτημα της απόπειρας εξαπάτησης διαβιβάζει η Βουλή δια του Γενικού Γραμματέα, Γιώργου Μυλωνάκη, φάκελο για τον τηλεπαρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη, στη σκιά των εκκρεμοτήτων του με τη Δικαιοσύνη για την κομπίνα που φέρεται να έστησε με το πρόγραμμα ΣΥΝ-Εργασία.  

Η υπόθεση που ζητείται  να διερευνηθεί αφορά σε αίτηση διαπίστευσης του κ. Φουρθιώτη στη Βουλή, την οποία υπέβαλλε τον Φεβρουάριο, χρησιμοποιώντας όπως διαπιστώθηκε - μετά και την παραπομπή του από την ΕΣΗΕΑ στον Εισαγγελέα -  πλαστή ταυτότητα της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθήνας, συνοδεία βιογραφικού στο οποίο φέρεται να απαριθμούσε πλήθος «απίστευτων» δημοσιογραφικών προσόντων και εμφανίζοντας εαυτόν ως προϊστάμενο στον τηλεοπτικό σταθμό που εργαζόταν.

Παρότι το αίτημα δεν είχε γίνει δεκτό από τις υπηρεσίες του Κοινοβουλίου - και κατά πληροφορίες ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Τασούλας το κρατούσε σε εκκρεμότητα με σκοπό να μην το εγκρίνει ποτέ - ο εντοπισμός της πλαστογραφίας οδήγησε σε αναζήτηση του συνόλου των εγγράφων που είχε προσκομίσει ο τηλεπαρουσιαστής στη Βουλή για διαπίστευση κοινοβουλευτικού συντάκτη και πλέον διαβιβάζονται στον Εισαγγελέα για τα περαιτέρω.  

Για το θέμα εκδόθηκε προ ολίγου και επίσημη ανακοίνωση της Βουλής που έχει ως εξής:

«Διαβιβάστηκαν έγγραφα στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας  Πρωτοδικών Αθηνών για την υπόθεση του Μ. Φουρθιώτη

Οι Υπηρεσίες της Βουλής, δια του Γενικού Γραμματέα της, διαβίβασαν στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας  Πρωτοδικών Αθηνών το αίτημα, με τα συνημμένα σε αυτό έγγραφα, του κ. Μαινάνδρου  – Γεωργίου Φουρθιώτη  για τη διαπίστευσή του ως κοινοβουλευτικού συντάκτη.

Μεταξύ των εγγράφων που είχαν αποσταλεί ηλεκτρονικά εκ μέρους του ήταν  και αντίγραφο ταυτότητας της ΕΣΗΕΑ, η οποία δεν φέρει αριθμό μητρώου, όπως φέρουν οι κάρτες των τακτικών μελών της και σύμφωνα με τη χθεσινή ρητή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ ότι ο εν λόγω πολίτης δεν είναι μέλος της Ένωσης, πρέπει να ερευνηθεί από τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης περί της τυχόν πλαστότητάς της.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το Γραφείο Τύπου και Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης ουδέποτε εξέδωσε διαπίστευση στον προαναφερόμενο ως κοινοβουλευτικό συντάκτη».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA