Μενού
  • Α-
  • Α+

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό δεύτερου κρούσματος της ινδικής μετάλλαξης του κορονοϊού (Β.1.617) στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, το δεύτερο κρούσμα ινδικής μετάλλαξης εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας και αναμένεται ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ

Υπενθυμίζεται ότι άλλο ένα κρούσμα της ινδικής μετάλλαξης είχε εντοπιστεί στην Πάτρα. Ο άνδρας, που παρουσίασε συμπτώματα από τις 16 Μαρτίου, πλέον έχει αναρρώσει πλήρως. 

Η ινδική μετάλλαξη του κορονοϊού 

Εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία τον περασμένο Οκτώβριο. Σε λήψη 361 δειγμάτων κορονοϊού στην πόλη Μαχαράστρα της δυτικής Ινδίας από τον περασμένο Ιανουάριο ως τον Μάρτιο, 220 εμπεριείχαν την μετάλλαξη. 

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ «το στέλεχος Β.1.617 χαρακτηρίζεται από μια σειρά μεταλλάξεων στο γονίδιο της ακίδας (Spike) του ιού, μεταξύ των οποίων το συνδυασμό E484Q και L452R».

Μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί αντίστοιχα δείγματα της ινδικής μετάλλαξης σε 21 χώρες, σύμφωνα με την παγκόσμια βάση δεδομένων GISAID, ενώ 103 κρούσματα στην Αγγλία έχουν ήδη ταυτοποιηθεί με την μετάλλαξη της Ινδίας. 

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο 24 Απριλίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.597 κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα. Aπό αυτά τα 1.198 εντοπίστηκαν στην Αττική και τα 350 στην Θεσσαλονίκη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA