Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο παρουσιαστής τηλεοπτικού καναλιού τοπικής εμβέλειας, προσήχθη στη ΓΑΔΑ από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών που διεξάγουν την έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη γίνεται στο πλαίσιο διερεύνησης του περιστατικού πυροβολισμών με πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov στο παλιό φυλάκιο. Περιστατικό το οποίο φέρεται να συνδέεται και με τα πυρά που δέχθηκαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., το προηγούμενο βράδυ, στη Νέα Ερυθραία. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι έχουν κατασχεθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και ψηφιακά μέσα αποθήκευσης.

Την ίδια ώρα υπό διερεύνηση βρίσκονται οι καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη για τον Μένιο Φουρθιώτη, με τον εκδότη - δημοσιογράφο να υποστηρίζει σε ανάρτηση του στο Facebook ότι: «ο Μένιος Φουρθιώτης, για τον οποίο μόλις είχαμε κάνει σοβαρές αποκαλύψεις στην εφημερίδα, αναζητούσε (σ.σ. σύμφωνα με τα λεγόμενα συνομιλητή του Κώστα Βαξεβάνη) στην "πιάτσα" κάποιον, για να εκτελέσει συμβόλαιο γι αυτόν. 

Το συμβόλαιο προέβλεπε να πυροβολήσει το σπίτι του Φουρθιώτη προκειμένου να δείξει ότι κινδυνεύει, αλλά και να χτυπήσει εμένα και έναν ακόμη δημοσιογράφο του οποίου δεν θυμόταν το όνομα. Για το λόγο αυτό απευθύνθηκε σε κάποιον τύπο της νύχτας με το ψευδώνυμο "Ταρίφας", ο οποίος αρχικώς έδειξε απρόθυμος».

Βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης με όπλο που καταγγέλλει ότι δέχτηκε ο Μένιος Φουρθιώτης

Στο βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης που κατήγγειλε ότι δέχτηκε ο Μένιος Φουρθιώτης φαίνεται ένας μαυροφορεμένος άνδρας να προσεγγίζει την εξωτερική είσοδο και με πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov να ρίχνει βολές προς το άδειο κουβούκλιο.

Oι αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν εντοπίσει στο σημείο 15 κάλυκες από σφαίρες των 7.62mm, οι οποίοι εστάλησαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για έλεγχο. Στόχος να δουν αν προέρχονται από όπλο που έχει χρησιμοποιηθεί ξανά και κυρίως αν υπάρχει ταύτιση με τους κάλυκες από τα πυρά που δέχθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής 16 Απριλίου αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη Νέα Ερυθραία. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA