Μενού
  • Α-
  • Α+

Με καλυμμένα τα πρόσωπα και χωρίς να κάνουν δηλώσεις προσήλθαν στην Ευελπίδων ο Μένιος Φουρθιώτης και οι δύο συγκατηγορούμενοι του, που μαζί με έναν τέταρτο κατηγορούμενο  - αδελφό του ενός εκ των φυσικών αυτουργών - αποτελούσαν, σύμφωνα με τη δίωξη που ασκήθηκε, συμμορία.

Οι κατηγορούμενοι μετά από προθεσμία που έλαβαν την Τετάρτη για τις απολογίες τους, πρόκειται σήμερα να λογοδοτήσουν στον 30ο Τακτικό Ανακριτή για όσα τους καταλογίζονται στην δικογραφία που σχημάτισε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Αστυνομίας.

Οι απολογίες αναμένεται να διαρκέσουν αρκετές ώρες, ενώ στο τέλος της διαδικασίας - με την απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα - θα κριθεί και το αν και ποιοι θα πρέπει να οδηγηθούν στην φυλακή.

Υπενθυμίζεται πως ο Μένιος Φουρθιώτης κατηγορείται για δύο κακουργήματα και 7 πλημμελήματα, μεταξύ των οποίων η σύσταση συμμορίας, η ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ'εξακολούθηση σε διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία και η ηθική αυτουργίας σε έκρηξη.

«Μου είχε ζητήσει να βρω άτομα»

Ο Μένιος Φουρθιώτης αρνείται τις κατηγορίες εναντίον του, ενώ αντίθετα σε αυτόν φαίνεται να τα «ρίχνουν» οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι στην υπόθεση.

Οι φερόμενοι ως φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης στο σπίτι του - που εμπλέκονται και  στη συμπλοκή με αστυνομικούς, μία ημέρα νωρίτερα στη Νέα Ερυθραία«καίνε» τον Μένιο Φουρθιώτη, καθώς ένας εξ αυτών φέρεται να δήλωσε πως «για ορισμένες από τις πράξεις που με κατηγορείτε, μου είχε ζητήσει να του βρω άτομα. Εγώ τα βρήκα κι από κει και πέρα δεν γνωρίζω τίποτα για την εξέλιξη των γεγονότων».

Κούγιας: Δεν εκπροσωπώ τον Φουρθιώτη

Υπενθυμίζεται πως με δήλωσή του, ο Αλέξης Κούγιας, ξεκαθάρισε ότι δεν εκπροσωπεί τον Μένιο Φουρθιώτη και «απαγορεύει» σε οποιονδήποτε να χρησιμοποιεί το όνομά του και την ιδιότητά του με αφορμή την υπόθεση του παρουσιαστή.

Μεταξύ άλλων, ο γνωστός ποινικολόγος σημείωσε χαρακτηριστικά:

Αμέσως μετά την έκδοση της προσωρινής διαταγής που δικαίωσε το Μένιο Φουρθιώτη στην αντιδικία του με τον επιχειρηματία Γιάννη Φιλιππάκη, εκδότη και ιδιοκτήτη της εφημερίδας espresso, όπου σύμφωνα με το διατακτικό της αποφάσεως απαγορεύθηκε στην εφημερίδα espresso να δημοσιοποιεί ακόμη και το  ονοματεπώνυμο του Μένιου Φουρθιώτη για οποιαδήποτε αιτία και αφορμή, αφού σ’ εκείνη τη χρονική περίοδο τα στοιχεία εκείνης της υποθέσεως ήταν συντριπτικά υπέρ του Μένιου Φουρθιώτη και δικαίως η Πρόεδρος Πρωτοδικών που εξεδίκασε την υπόθεση, τον δικαίωσε, δεν είμαι πλέον συνήγορός του και δεν μπορώ να δημοσιοποιήσω τους λόγους, για τους οποίους δεν τον εκπροσωπώ πλέον, αφού αυτό το απαγορεύει ο Κώδικας Δεοντολογίας των Δικηγόρων και μπορώ να το κάνω μόνο αν μου το επιτρέψει ο κ. Φουρθιώτης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA