Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με το karvasaras.gr, η 85χρονη απεβίωσε χθες, Τρίτη, 4 Μαϊού, τέσσερις μήνες μετά τον σύζυγό της, έπειτα από βίαιη και δολοφονική ληστεία τον περασμένο Ιανουάριο, μέσα στο σπίτι τους στο Χαλκιόπουλο Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας.

Η γυναίκα είχε βρεθεί φιμωμένη και δεμένη στο κρεβάτι της σε άσχημη κατάσταση μετά από την επίθεση, ενώ το άψυχο σώμα του συζύγου της, που ήταν επίσης δεμένο και φιμωμένο σε κοντινή απόσταση από το κρεβάτι του ζευγαριού.

Η 85χρονη παρά την κατάσταση στην οποία βρισκόταν, είχε βρει τη δύναμη να καταθέσει στους αστυνομικούς για το τι συνέβη, ενώ νοσηλεύτηκε για πάνω από ένα μήνα στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Αγρινίου. Το τελευταίο διάστημα φιλοξενούταν σε γηροκομείο, ενώ χθες άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Αγρινίου.

Το ιστορικό της φονικής ληστείας

Η είδηση για το φρικτό έγκλημα στο Χαλκιόπουλο Βάλτου είχε συγκλονίσει όλη τη χώρα, η ληστεία είχε γίνει στις 8 Ιανουαρίου, ωστόσο το ηλικιωμένο ζευγάρι είχε βρεθεί περίπου μία εβδομάδα αργότερα, δεμένο εντός της οικίας του. Το ζευγάρι δεν είχε δώσει σημεία ζωής με αποτέλεσμα οικείοι τους να τους αναζητήσουν και βρεθούν αντιμέτωποι με τη συγκλονιστική αυτή εικόνα. Τα θύματα έφεραν μώλωπες και ήταν φιμωμένα, ενώ δυστυχώς, ο 91χρονος κείτονταν ήδη νεκρός στο πλάι της συζύγου του.

Η 85χρονη επέζησε της επίθεσης και νοσηλεύτηκε για ημέρες στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου Αγρινίου, από την οποία πήρε εξιτήριο τον Φεβρουάριο.

Μετά τη φονική επίθεση, η 85χρονη κατέθεσε στις αρχές και υπέδειξε τους δράστες, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν σε συλλήψεις ανιψιού του ηλικιωμένου ζευγαριού και δύο γειτόνων, οι οποίοι είχαν προφυλακιστεί με σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέως και της Ανακρίτριας Αγρινίου, εν αναμονή αποτελεσμάτων των DNA, δακτυλικών αποτυπωμάτων, αλλά και ιατροδικαστικής εξέτασης.

Στα τέλη Μαρτίου έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα του DNA ενώ νωρίτερα είχαν γίνει γνωστά και αυτά των δακτυλικών αποτυπωμάτων, όλα εκ των οποίων ήταν των θυμάτων και δεν ανήκαν στους κατηγορουμένους.

Στις 14 Απριλίου, όπως αναμενόταν, κατατέθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου το αίτημα της υπεράσπισης των κατηγορουμένων για αποφυλάκισή τους.

Το δράμα ολοκληρώθηκε χθες, 4 Μαΐου 2021, όταν άφησε την τελευταία της πνοή και η 85χρονη.

Η ιατροδικαστική έκθεση και οι τοξικολογικές θα δώσουν απαντήσεις

Μετά το θάνατό της 85χρονης και με δεδομένη την έλλειψη ενοχοποιητικών στοιχείων από δαχτυλικά αποτυπώματα ή DNA, η υπόθεση παίρνει νέα τροπή και αναμένεται με ενδιαφέρον η όποια εξέλιξη.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ακόμη αναμένεται η ιατροδικαστική έκθεση όπως και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που θα δώσουν απαντήσεις σχετικά με τα αίτια θανάτου του 91χρονου.

Απαντήσεις σχετικά με το αν ο θάνατός του οφείλεται σε φυσιολογικά αίτια (είχε μείνει δεμένος για μέρες χωρίς νερό και τροφή, όπως και η σύζυγός του) και όχι σε εγκληματική ενέργεια, κάτι το οποίο μπορεί να αλλάξει και την ποιότητα της κατηγορίας σε βάρος των κατηγορουμένων.

Πάντως, μέχρι και αυτή τη στιγμή, και οι τρεις κατηγορούμενοι δηλώνουν αθώοι για όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA