Μενού
  • Α-
  • Α+

Το λιανεμπόριο ήταν ένα από τα πρώτα βήματα που έγινε στον δρόμο προς τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων του lockdown λόγω κορονοϊού. Από τότε έχει μεσολαβήσει το «άνοιγμα» της εστίασης, των διαδημοτικών μετακινήσεων ενώ επίκειται και η επαναλειτουργία των σχολείων, το άνοιγμα του τουρισμού και τον μετακινήσεων εκτός νομού.

Πλέον όμως βρίσκεται και πάλι στο τραπέζι των ειδικών και το ενδεχόμενο να καταργηθεί η υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033 για την πραγματοποίηση αγορών.  Στο θέμα αναφέρθηκε σχετικά το πρωί και ο Άδωνις Γεωργιάδης που σχολίασε χαρακτηριστικά πως «θα εισηγηθούμε να καταργηθεί το sms στο 13033 για το click inside, αλλά να παραμείνει ο χρονικός περιορισμός των τριών ωρών για τώρα».

Το αίτημα που υπάρχει από τους καταστηματάρχες δεν έχει να κάνει με την καθολική κατάργηση των SMS για τις αγορές. Όπως ανέφερε και το δελτίο ειδήσεων του STAR, αυτό που ζητούν είναι να μην υπάρχει υποχρέωση από τα καταστήματα να στέλνουν απαντητικό μήνυμα. Ο πελάτης, δηλαδή, να στέλνει κανονικά το μήνυμα του και από εκείνο το σημείο να έχει στη διάθεσή του να κάνει τα ψώνια του σε ένα διάστημα τριών ορών. Να μπορεί να πηγαίνει στα καταστήματα που έχει ραντεβού είτε για click inside είτε για click away, δίχως να χρειάζεται να έχει και το επιβεβαιωτικό μήνυμα του καταστήματος.

Τα επόμενα βήματα προς τη χαλάρωση των μέτρων

Το συγκεκριμένο αίτημα αποτελεί μέρος των κινήσεων που σχεδιάζονται προς την κατεύθυνση της χαλάρωσης των μέτρων.  Ημερομηνία σταθμός για την έξοδο από το lockdown είναι η 15η Μαΐου, όταν θα ανοίξει ο τουρισμός και θα απελευθερωθούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Την ίδια ημέρα θα ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες και θα καταργηθεί και το SMS στο 13033, το οποίο εξακολουθούν να στέλνουν οι πολίτες για την επίσκεψή τους σε καφετέριες και εστιατόρια.

Πέντε μέρες νωρίτερα, στις 10 Μαΐου, οι μαθητές δημοτικών και γυμνασίων επιστρέφουν στα θρανία. Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα 3 Μαΐου διευρύνθηκε κατά μία ώρα το ωράριο κυκλοφορίας των πολιτών και η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 11 το βράδυ και λήγει στις 5 τα ξημερώματα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA