Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Καταστήματα: Στο τραπέζι η κατάργηση του SMS για το click inside - Στην επιτροπή το άνοιγμα των φροντιστηρίων

Το άνοιγμα των φροντιστηρίων και η κατάργηση του SMS στο 13033 όπου ισχύει το click inside στο λιανεμπόριο εξετάζονται στο πλαίσιο της χαλάρωσης των μέτρων για τον κορονοϊό σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας των φροντιστηρίων αλλά και την κατάργηση του SMS στο 13033 για το click inside στο λιανεμπόριο, άφησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «στο τραπέζι» της επιτροπής των ειδικών, που συνεδριάζει σήμερα είναι το άνοιγμα των φροντιστηρίων και των παιδικών σταθμών. Για την περίπτωση των παιδικών σταθμών, ο υπουργός τόνισε ότι υπάρχει μια επιφύλαξη, καθώς όπως είπε «όσο κατεβαίνει η ηλικία υπάρχει ο φόβος της απειθαρχίας». Για τα καταστήματα στο λιανεμπόριο ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «θα εισηγηθούμε να καταργηθεί το sms στο 13033 για το click inside, αλλά να παραμείνει ο χρονικός περιορισμός των τριών ωρών για τώρα» αν και υπογράμμισε ότι «αυτό μπορεί να αλλάξει σε 15 ημέρες, όσο προχωράει ο εμβολιασμός».

Για τα γυμναστήρια είπε πως υπάρχει συζήτηση με τους επαγγελματίες του κλάδου, καθώς όπως είπε πολλοί λένε ότι «πάμε να τους ανοίξουμε την ώρα που δεν έχουν πελάτες λόγω καλοκαιριού» ενώ για την εστίαση είπε ότι «μετά τις 15 Μαΐου θα διευρυνθεί το ωράριο για τα καταστήματα της εστίασης» και μέχρι τότε ισχύει κανονικά το sms στο 13033. Σχετικά με τους ημιυπαίθριους χώρους στην εστίαση είπε ότι δεν μπορούν να ανοίξουν τον Μάιο. «Όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί τόσο θα χαλαρώνουν οι περιορισμοί», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

«Ντροπή το ποσοστό των εμβολιασμένων υγειονομικών»

Ντροπή χαρακτήρισε το ποσοστό των εμβολιασμένων υγειονομικών στην Ελλάδα ο Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι «ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη». Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, το ποσοστό υγειονομικών που έχει εμβολιαστεί στην χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία, είναι το 62,5%. «Είμαστε στην προτελευταία θέση στην Ευρώπη, είναι ένα στοιχείο που πρέπει να μας προβληματίσει», τόνισε.

Πρόσθεσε ακόμα ότι η Ελλάδα είναι στις τελευταίες θέσεις στην Ευρώπη και στους εμβολιασμούς των ηλικιωμένων, ενώ σημείωσε ότι αντίθετα οι νέες γενιές «φαίνονται άνθρωποι προοδευτικοί που παίρνουν την ζωή τους στα χέρα τους και εμβολιάζονται». Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, «στις βόρειες χώρες της Ευρώπης ο εμβολιασμός στους ηλικιωμένους ξεπερνά το 75% και στην Ελλάδα σκάρτα φτάνουμε το 60%», σημειώνοντας ότι «στις ΜΕΘ 8 στους 10 είναι μη εμβολιασμένοι» και πρόσθεσε ότι «το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα είναι πολύ καλά οργανωμένο».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη «η οικονομία δεν μπορεί να ανοίξει αν δεν πέσει η πανδημία και η πανδημία δεν μπορεί να πέσει αν δεν εμβολιαστούμε», ενώ σημείωσε ότι «στο οπλοστάσιο για τους εμβολιασμούς μπαίνει και το εμβόλιο της Johnshon & Johnshon», το οποίο, όπως είπε, θα βοηθήσει στο να εμβολιαστούν και άνθρωποι που δεν μπορούν να πάνε σε εμβολιαστικό κέντρο. «Ήρθε η ώρα να εμβολιαστούμε», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και σημείωσε ότι «με τα χθεσινά νούμερα έχουν γίνει 3.285.000 εμβολιασμοί – οχι εμβολιασθέντες», ενώ υπογράμμισε ότι «στόχος είναι να κάνουμε 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#λιανεμπόριο #Καταστήματα #sms 13033 #Άδωνις Γεωργιάδης