Μενού
  • Α-
  • Α+

Με καλούς οιωνούς κύλησε το πρώτο διήμερο από το άνοιγμα της εστίασης, καθώς οι ιδιοκτήτες εστιατορίων και ταβερνών είδαν τα τραπέζια τους να γεμίζουν, όσο η επιδημία του κορονοϊού εξακολουθεί να ταλαιπωρεί την χώρα. Σε όλη τη χώρα, πεζόδρομοι, πεζοδρόμια, αυλές, ταράτσες και εξωτερικοί χώροι καταστημάτων γέμισαν τραπεζοκαθίσματα και πολλοί ήταν αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν την αργία αλλά και την καλοκαιρία για να απολαύσουν το φαγητό τους μαζί με την ολιγομελή παρέα τους, καθώς οι περιορισμοί δεν επιτρέπουν, μεταξύ άλλων, τις πολυμελείς κοινωνικές συναναστροφές. Η προσέλευση ξεπέρασε το 60%, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega. 

«Να πάνε όλοι οι επαγγελματίες καλά και να μην χρειαστεί να ξανακλείσουμε», δήλωσε ιδιοκτήτης εστιατορίου που έβλεπε το μαγαζί του να είναι κλειστό για περισσότερο από έξι μήνες. Η έλλειψη μουσικής αποτελεί καταλυτικό παράγοντα στην προσέλευση περισσότερου κόσμου, διαμηνύουν υπεύθυνοι μαγαζιών. 

Θα δούμε πράγματα που θα μας τρομάξουν στις πλατείες 

Ο διακεκριμένος σεφ, Λευτέρης Λαζάρου, μιλώντας στο Mega, σχολίασε το γεγονός ότι κανένας νέος δεν θα πηγαίνει σπίτι του από τις 23:00, όταν θα κλείνουν δηλαδή τα μπαρ και πως θα συνεχίζουν σε πλατείες και παραλίες. «Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε πριν μας βρει άλλο κακό και στα μέσα του καλοκαιριού αναγκαστούμε να ξανακλείσουμε», συμπλήρωσε. 

Από την άλλη ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώροι. 

Τα επόμενα βήματα προς τη χαλάρωση των μέτρων

Το συγκεκριμένο αίτημα αποτελούσε μέρος των κινήσεων που σχεδιάζονται προς την κατεύθυνση της χαλάρωσης των μέτρων.  Ημερομηνία σταθμός για την έξοδο από το lockdown είναι η 15η Μαΐου, όταν θα ανοίξει ο τουρισμός και θα απελευθερωθούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Την ίδια ημέρα θα ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες και θα καταργηθεί και το SMS στο 13033, το οποίο εξακολουθούν να στέλνουν οι πολίτες για την επίσκεψή τους σε καφετέριες και εστιατόρια.

Στα 2.093 τα νέα κρούσματα - 765 διασωληνωμένοι και 96 θάνατοι

Συνολικά 2.093 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε την Τετάρτη (5/5) ο ΕΟΔΥ τη στιγμή που ακόμα 96 άνθρωποι έφυγαν από τη ζωή και 765 νοσηλεύονται διασωλωνημένοι. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.093, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 352.027 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 44 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 865 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 765 (61.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 82.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.148 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 369 (ημερήσια μεταβολή -4.65%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 411 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2

έως 106 έτη).

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA