Μενού
  • Α-
  • Α+

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των γειτόνων του άτυχου ζευγαριού από τα Γλυκά Νερά, καθώς ώρα με την ώρα περισσότερα πράγματα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τους δύο νέους, που η μοίρα έπαιξε ένα άσχημο παιχνίδι εις βάρος τους. Το Reader.gr βρέθηκε στη γειτονιά του άτυχου ζευγαριού και μίλησε με τους γείτονες, οι οποίοι ανέφεραν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την αστυνόμευση στην περιοχή, ειδικότερα από όταν το αστυνομικό τμήμα Γλυκών Νερών σταμάτησε να λειτουργεί διότι συγχωνεύθηκε.

Από το καλοκαίρι έχουν αρχίσει να ανοίγουν σπίτια στην ευρύτερη περιοχή

Όπως είπαν στο Reader.gr, υπάρχει μια συνεχόμενη αύξηση της εγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή που διεξήχθη η τραγωδία στα Γλυκά Νερά. Από την ημέρα που έφυγε το αστυνομικό τμήμα, τα περιστατικά παραβατικότητας πληθαίνουν. Η κα Μαρία, η οποία μένει ένα δρόμο πιο κάτω από το σπίτι του ζευγαριού, μιλώντας στο Reader.gr ανέφερε ότι: «Η γειτονιά μας συνήθως είναι ήσυχη αλλά ποτέ τέτοιο πράγμα ξανά. Τον τελευταίο καιρό έχουν υπάρξει κι άλλα περιστατικά και όσο περνά ο χρόνος γίνονται πιο συχνά. Δεν τους ήξερα προσωπικά αλλά τους έβλεπα εδώ στη γειτονιά, είναι πολύ θλιβερό». Την ίδια στιγμή η κα Μυρσίνη, η οποία κατοικεί επίσης στην ίδια γειτονιά, ανέφερε πως «πραγματικά όσο περνά ο καιρός δεν ξέρουμε τι άλλο θα γίνει. Κανονικά είμαστε ήσυχη γειτονιά αλλά αυτό αλλάζει μέρα με τη μέρα. Από το καλοκαίρι έχουν αρχίσει να ανοίγουν σπίτια στην ευρύτερη περιοχή. Τώρα το Πάσχα είχαν κλέψει το αυτοκίνητο ενός γείτονα ακριβώς κάτω από το σπίτι του που ευτυχώς το βρήκε και πάλι».

Οι γείτονες που έμεναν ακριβώς απέναντι από το ζευγάρι ανέφεραν ότι: «Τους βλέπαμε και τους χαιρόμασταν, ήταν μικρά παιδιά για μας αν και δεν ήταν πολύ καιρό στη γειτονιά. Η κοπελίτσα εδώ και ένα χρόνο είχε φέρει στον κόσμο το μωράκι τους και ήταν και οι δύο χαρούμενοι όσο ποτέ. Βλέπαμε το κορίτσι κάθε μέρα σχεδόν, έβγαινε με το σκυλάκι της, για να το πάει βόλτα και μας χαιρετούσε. Ευγενέστατη και πολύ γλυκιά». Ακόμα πρόσθεσαν πως το μοιραίο ξημέρωμα δεν άκουσαν απολύτως τίποτα και πως ακόμα δεν το χωρά ο νους τους. «Πως είναι δυνατόν το κακόμοιρο κορίτσι να κατέληξε έτσι, είχε όλη τη ζωή μπροστά του» είπαν χαρακτηριστικά.

Μαρτυρία για ύποπτο αυτοκίνητο το οποίο είχε σταθμεύσει κοντά στο σπίτι

Περίεργη είναι πάντως η μαρτυρία ενός ακόμα γείτονα, που μένει μια «ανάσα» δίπλα από το σπίτι που εκτυλίχθηκε το στυγερό έγκλημα, ο οποίος ανέφερε ότι πριν ένα μήνα είδε ένα ύποπτο αυτοκίνητο να έχει σταθμεύσει κοντά στο σπίτι μετά από τα μεσάνυχτα. Μάλιστα ο άνδρας μιλώντας στην κάμερα σημείωσε πως μόλις το είδε, άνοιξε όλα τα φώτα του σπιτιού του και ο οδηγός του αυτοκινήτου άμεσα έβαλε μπροστά και αποχώρησε γρήγορα. Ο άνδρας δεν πρόλαβε να δει κάτι παραπάνω.

https://www.youtube.com/watch?v=w5JBDx43Y6A

Το χρονικό της τραγωδίας

Σοκαρισμένη είναι η ελληνική κοινωνία από την αγριότητα του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά, όπου η άτυχη 20χρονη βρέθηκε στραγγαλισμένη δίπλα από το 11 μηνών μωρό της. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά για αυτή την υπόθεση οι δράστες δεν δίστασαν να στρέψουν τα όπλα τους προς το ζευγάρι και εναντίον του μωρού για να τους πιέσουν ώστε να αποκαλύψουν που είχαν κρυμμένα τα χρήματα τα οποία όμως γνώριζαν ότι υπήρχαν. 

Οι δράστες, που σύμφωνα με τα πρώτα λόγια του συζύγου ήταν τρεις κουκουλοφόροι μπήκαν στο σπίτι, βρήκαν το σκύλο της οικογένειας και σκότωσαν με βάναυσο τρόπο. Η νεαρή γυναίκα που βρήκε φρικτό θάνατο μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά από τους δράστες ήταν φοιτήτρια και είχε γεννήσει το μωράκι της πρι από 11 μήνες.

Γνώριζαν ότι είχαν μέσα στο σπίτι μεγάλο χρηματικό ποσό

O 32χρονος πιλότος μιλώντας στους αστυνομικούς είπε χαρακτηριστικά ότι: «Τους είδα ξαφνικά μπροστά μου. Τρεις, με κουκούλες full face οι δύο και ο τρίτος φορούσε το κάλυμμα λαιμού που έχουν για τις μηχανές και το είχε σηκωμένο μέχρι τη μύτη. Η σωματοδομή τους ήταν κανονική. Με τα όπλα στα χέρια σημάδευαν, άλλες φορές εμένα και άλλες φορές το μωρό. Μιλούσαν πολύ καλά ελληνικά μου έλεγαν συνέχεια “που είναι τα λεφτά ρε;”. Τους είπα αμέσως που είχα κρυμμένα τα λεφτά για να τελειώσει το μαρτύριο. Είχαμε αγοράσει ένα οικόπεδο και είχα κάποια λεφτά στο σπίτι για να τα δώσω για κάποιες αρχικές εργασίες».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «Άκουγα τη γυναίκα μου να φωνάζει συνέχεια για βοήθεια δεμένη πάνω στο κρεβάτι και εγώ δεμένος στο πάτωμα. Ουρλιάζαμε να μην μας κάνουν κακό. Το μωρό έκλαιγε η γυναίκα μου φώναζε και κάποιος ή κάποιοι έψαχναν το σπίτι να βρουν και άλλα χρήματα ή κοσμήματα. Ξαφνικά έφυγαν από το δωμάτιο ενώ σταμάτησα να ακούω τη φωνή της συζύγου μου».

Επικηρύχθηκαν οι δράστες

Με 300.000 ευρώ επικηρύχθηκαν οι δράστες της αποτρόπαιας δολοφονίας της 20χρονης. «Με σημερινή Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή ύψους τριακοσίων χιλιάδων (300.000) ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή που θα οδηγήσουν, στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, στη σύλληψη των δραστών ληστείας μετά φόνου σε βάρος 20χρονης γυναίκας, που διεπράχθη σήμερα, Τρίτη 11 Μαΐου, μέσα στην οικία της στα Γλυκά Νερά Αττικής. Παρακαλούμε όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6442694 και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Σημειώνεται ότι, για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε Αρχής και οποιουδήποτε τρίτου», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες.

«Να μην τύχει σε κανέναν αυτό που έτυχε σε μένα»

Ο 32χρονος στη συνέχεια αφού τελείωσε από την κατάθεσή του επέστρεψε στο σπίτι συνοδευόμενος από αστυνομικούς και δήλωσε χαρακτηριστικά πως «Μακάρι να μην τύχει σε κανέναν, αυτό που έτυχε σε μένα».

Ο άτυχος άνδρας χωρίς να κάνει παραπάνω δηλώσεις μπήκε μέσα στο σπίτι του και στη συνέχεια αποχώρησε με το αυτοκίνητό του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA