Μενού
  • Α-
  • Α+

Η επικήρυξη των δολοφόνων της 20χρονης μητέρας από τα Γλυκά Νερά, δεν ξένισε όσους γνωρίζουν καλά τον τρόπο που λειτουργεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Κατά το παρελθόν, άλλωστε, στα περάσματα του από την Κατεχάκη είχε εφαρμόσει ξανά το ίδιο μέτρο, για περιπτώσεις τρομοκρατίας, «σκληρών» ποινικών, ακόμη και αντιεξουσιαστών.

Η πιο πρόσφατη περίπτωση επικήρυξης, αφορά τους κουκουλοφόρους που στις 29 Οκτωβρίου 2020 είχαν εισβάλει στο γραφείο του πρύτανη της ΑΣΣΟΕ και είχαν διαπομπεύσει τον ίδιο, κρεμώντας του πινακίδα στον λαιμό και βγάζοντας τον φωτογραφίες. Ένα περιστατικό που είχε σοκάρει όχι μόνο την πανεπιστημιακή κοινότητα, αλλά το σύνολο της κοινής γνώμης, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να ανακοινώνει χρηματική αμοιβή 100.000 ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργούσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Τον Οκτώβριο του 2009, λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη (σ.σ. για δεύτερη φορά στην πολιτική του διαδρομή), ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε προχωρήσει στην επικήρυξη για 600.000 ευρώ των διαβόητων «ληστών με μαύρα». Πρόκειται για συμμορία ποινικών - αντιεξουσιαστών, για τους οποίους η ΕΛ.ΑΣ. θεωρούσε τότε ότι εμπλέκονται και σε υποθέσεις τρομοκρατίας. Η επικήρυξη τότε αφορούσε τρία, δύο αδέρφια και έναν συνεργό τους, ωστόσο, δεν αποδείχτηκε ενεργή εμπλοκή τους στο ένοπλο αντάρτικο πόλεως. 

Την ίδια χρονιά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών επικήρυξαν για 1.000.000 ευρώ τους δράστες της επίθεσης με βιτριόλι εναντίον της Κωνσταντίνας Κούνεβα. Η περίπτωση της καθαρίστριας - συνδικαλίστριας είχε σοκάρει τη χώρα, ενώ η επίθεση με καυστικό υγρό στο πρόσωπο της είχε προκαλέσει σοβαρές βλάβες στην υγείας της. Η επικήρυξη αφορούσε τόσο τον φυσικό, όσο και τον ηθικό αυτουργό.

Αυτή τη φορά, τέλος, πριν καν συμπληρωθούν 24 ώρες από το έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνεννόηση με τον Θεόδωρο Σκυλακάκη (σ.σ. και προφανώς μετά από έγκριση του Μεγάρου Μαξίμου) προχώρησε στην επικήρυξη έναντι 300.000 ευρώ των δολοφόνων της 20χρονης μητέρας.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA