Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων σε σημερινές του δηλώσεις, αναφέρθηκε στο έγκλημα στα Γλυκά Νερά και τόνισε ότι οι δράστες σκότωσαν την 20χρονη με έναν εξαιρετικά αργό και βασανιστικό τρόπο. Ακόμα αποκάλυψε ότι από τον τρόπο δολοφονίας, μπορεί να προκύψουν επιπρόσθετα στοιχεία που μπορεί να αποκαλύψουν την ταυτότητα του φονιά.

Συγκεκριμένα ο κ. Λέων μιλώντας στο Open ανέφερε ότι: «στη χώρα μας έχουμε αρκετές τέτοιες ληστείας, αλλά δεν συνοδεύονται με τέτοια βαρβαρότητα». Στη συνέχεια πρόσθεσε πως στην περίπτωση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά «έχουμε δράστες αποφασισμένους να σταματήσουν με κάθε μέσο όποιους τους ενοχλούν με την φωνή τους. Ότι έκαναν στον σκύλο, το έκανα και στην άτυχη κοπέλα. Προφανώς, και στις δύο περιπτώσεις είχαμε αντίδραση με φωνή».

Την ίδια στιγμή ο κ. Λέων προσθέτει πως «έχουμε έναν ασφυκτικό θάνατο, ο οποίος υποδηλώνει κάποια χαρακτηριστικά για την ποιότητα των δραστών. Είναι ένας βασανιστικός και αργός θάνατος. Πρέπει να είσαι ιδιαίτερα αποφασισμένος για να στερείς από έναν άνθρωπο το οξυγόνο και να τον αφήνεις να ψυχορραγεί μπροστά σου».

Πως ο τρόπος της δολοφονίας μπορεί να αποκαλύψει την ταυτότητα του δολοφόνου

Τέλος, ο κ. Λέων αποκάλυψε ότι ο τρόπος της δολοφονίας μπορεί ίσως να αποκαλύψει τον δολοφόνο. Όπως ανέφερε, ο τρόπος που ο δράστης σκότωσε την άτυχη κοπέλα προϋποθέτει στενή επαφή. Αυτό σημαίνει ότι με μια ενδελεχή μελέτη θα υπάρξει πλούσιο γενετικό υλικό, το οποίο μπορεί να οδηγήσει στον δράστη.

Πού στρέφουν τις έρευνές τους οι Αρχές – Τα λάθη που έκαναν οι δράστες

Εξονυχιστικές είναι οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό των δραστών της δολοφονίας της 20χρονης μητέρας στα Γλυκά Νερά τα ξημερώματα της Τρίτης. Όπως ανέφερε το Open, οι δράστες του φρικτού εγκλήματος έκαναν λάθη πάνω στη μανία τους να φύγουν με τα χρήματα που άρπαξαν από το σπίτι της οικογένειας. Έμειναν πολλή ώρα μέσα στο σπίτι, πάλεψαν με το θύμα και δεν υπολόγισαν ότι άφησαν πίσω τους στοιχεία.

Οι αστυνομικοί είναι πεπεισμένοι πως πρόκειται για σεσημασμένους ληστές και μέλη εγκληματικών ομάδων που έχουν κι άλλες φορές μπει σε σπίτια ενώ οι ιδιοκτήτες ήταν μέσα.  Σε όλα τα εγκληματολογικά εργαστήρια έχει δοθεί εντολή να ασχοληθούν κατά προτεραιότητα με την υπόθεση εστιάζοντας στο DNA που μπορεί να οδηγήσει στα χνάρια των δραστών. Ξεκάθαρο θεωρείται από την ΕΛ.ΑΣ πως η επιλογή του σπιτιού δεν ήταν τυχαία και πως οι δολοφόνοι είχαν πληροφορίες για την οικογένεια. 

«Οι γονείς της Καρολίνας ζουν στην Αλόννησο. Η Καρολίνα γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε και πήγε σχολείο στο νησί. Γνώριζα πολύ καλά το παιδί, ο τόπος μας είναι μικρός. Επρόκειτο για ένα εξαιρετικό πλάσμα, ήταν πάντα χαμογελαστή, έξυπνη και με ήθος. Είχε πολλά όνειρα και ήταν ευτυχισμένη με τον σύζυγό της», σχολίασε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA