Μενού
  • Α-
  • Α+

«Στο τραπέζι» είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 η διάθεση των self test σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στα σούπερ μάρκετ. Τα self test θα βρίσκονται σε ένα stand μέσα στα σούπερ μάρκετ και οι πολίτες θα τα προμηθεύονται, όπως και τώρα, με το ΑΜΚΑ και την ταυτότητά τους.

Το μέτρο θα εφαρμοστεί πιθανότατα από την επόμενη εβδομάδα ή μέχρι το τέλος του μήνα και στόχος είναι η αποσυμφόρηση των φαρμακείων.

Διακοπές με εμβόλιο και self test στα νησιά

Δύο ταχυτήτων θα είναι οι ταξιδιώτες που θέλουν να κάνουν διακοπές καθώς όσοι θέλουν να μεταβούν στα νησιά θα πρέπει να έχουν αρνητικά τεστ κορονοϊού ή να είναι εμβολιασμένοι ενώ όσοι επιλέξουν να επισκεφτούν περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, συστήνεται, να κάνουν self test.

Από την Παρασκευή (14/5), λοιπόν, ξεκινούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, με τους πολίτες να μπορούν να ταξιδεύουν σε άλλους νομούς αλλά και νησιά της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος το απόγευμα της Τετάρτης (12/5). 

Στην ηπειρωτική Ελλάδα η μετακίνηση θα γίνεται χωρίς την υποχρέωση για self test, κάτι που, ωστόσο, θα συστήνεται σε όσους ταξιδέψουν. Από την άλλη, με κανόνες θα γίνονται οι μετακινήσεις προς τα νησιά, προκειμένου να διαφυλάσσεται η υγεία των κατοίκων τους. 

https://2fc73040bc3214679ba11a6b45f0cd09.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.htmlΣυγκεκριμένα, όσοι επιθυμούν να μεταβούν σε νησιά ακτοπλοϊκώς και αεροπορικώς, εκτός της Λευκάδας και της Εύβοιας, θα πρέπει να έχουν:

  • είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (πάροδος 14 ημερών από τη δεύτερη δόση) 
  • είτε pcr test (μοριακό) 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών ή self test 24 ωρών 
  • είτε βεβαίωση νόσησης κορονοϊού (δύο μήνες μετά τη νόσηση και έως 9 μήνες, ο πολίτης θα την παίρνει μέσω του gov.gr). 

Ο έλεγχος των παραπάνω θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, και υπόχρεοι θα είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA