Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε ειδικό χώρο απομόνωσης των φυλακών Δομοκού πέρασε το πρώτο βράδυ της κράτησής του στην Ελλάδα ο Γιάννης Λαγός. Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο, ο ευρωβουλευτής και πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής θα μείνει σε αυτό το μέρος μέχρι να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ότι είναι φορέας του κορονοϊού.

Διαβάστε ακόμη: Στο εφετείο ο Γιάννης Λαγός: «Για την ορθοδοξία και την Ελλάδα αξίζει κάθε θυσία»

Ο Γιάννης Λαγός, αμέσως μετά την άφιξή του στις φυλακές, υποβλήθηκε σε μοριακό τεστ και οδηγήθηκε στον ειδικό χώρο, όπου δεν θα έχει επαφές με άλλα άτομα, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα.

Σε περίπτωση που το τεστ βγει αρνητικό, θα βρεθεί ενώπιον του διευθυντή των φυλακών Δομοκού, προκειμένου να καθοριστεί ο χώρος της κανονικής κράτησής του.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο, πρώην στελέχη της Χρυσής Αυγής κρατιούνται στην ίδια φυλακή και δεν έχουν εκφράσει καμία αντίθεση με το να βρεθούν στο ίδιο κελί με τον Γιάννη Λαγό, εάν βέβαια εκείνος το αποφασίσει. 

Ήθελε να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία στο Εφετείο και ο Γιάννης Λαγός οδηγείται στις φυλακές Δομοκού. Ο εισαγγελέας τον ενημέρωσε ότι δεν είναι αρμόδιος να αποφασίσει για το αιτήματα του να εκτίσει την ποινή του στις φυλακές Κορυδαλλού όπως ζητούσε καθώς το θέμα είναι αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής.

«Γιαννάρα γερά» φώναξαν δυο τρεις φίλοι του Λαγού έξω από το Εφετείο. Την ίδια στιγμή δυο άτομα που επέβαιναν σε μηχανάκι φώναξαν: «ο Παύλος ζει τσακiστε τους ναζί»

Έφτασε σήμερα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο καταδικασμένος ευρωβουλευτής της Χρυσής ΑυγήςΓιάννης Λαγός, έπειτα από ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και αίτημα για την έκδοσή του στην Ελλάδα.

Όπως μετέδωσε το Open, η άφιξη του Γιάννη Λαγού έγινε το Σάββατο (15/5) κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Η πτήση από τις Βρυξέλλες προσγειώθηκε γύρω στις 15:20 και από το αεροπλάνο ο Χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής μπήκε απευθείας στο βανάκι της ΕΛ.ΑΣ. για να μεταφερθεί στον εισαγγελέα κι από εκεί στις φυλακές Δομοκού.

Θυμίζουμε ότι στον Γιάννη Λαγό το δικαστήριο είχε επιβάλλει κάθειρξη 13 ετών και έξι μηνών για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA