Μενού
  • Α-
  • Α+

Εκκενώθηκαν προληπτικά οικισμοί στο Αλεποχώρι λόγω της φωτιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη από το βράδυ της Τετάρτης. 

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στον Σχίνο: To Reader στο Αλεποχώρι μεταδίδει λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις - Εκκενώθηκαν δύο ακόμα οικισμοί (Φωτογραφίες και βίντεο)

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Reader.gr ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, η φωτιά βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από τα Μέγαρα, καθώς οι πυροσβέστες συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες. προκειμένου το πύρινο μέτωπο να μην επεκταθεί στα Γεράνια Όρη.

Bίντεο από το σημείο

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Freader.gr%2Fvideos%2F307255534385434%2F&show_text=0&width=560https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Freader.gr%2Fvideos%2F304807897762533%2F&show_text=0&width=560

«Το πρωί η εικόνα της φωτιάς φαινόταν καλύτερα και η κατάσταση έμοιαζε υποφερτή. Δυστυχώς οι άνεμοι άρχισαν να πνέουν ανεξέλεγκτα και η φωτιά αναζωπυρώθηκε», ανέφερε ο κ. Σταμούλης στο Reader.

Υπενθυμίζεται ότι από το βράδυ της Τετάρτης μέχρι και σήμερα το μεσημέρι, έχουν εκκενωθεί συνολικά έντεκα οικισμοί και δύο μονές. Ειδικότερα, πριν από λίγο εκκενώθηκαν οι οικισμοί Αιγειρούσες και Ντουράκος, νωρίτερα το μεσημέρι της Πέμπτης εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί και συγκεκριμένα η ορεινή πλευρά του Αλεποχωρίου, η Κάτω Πεύκη και το Χάνι Δερβενίων ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας εκκενώθηκαν οι οικισμοί Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακιές, Μαυρολίμνη, Μάζι και Παρασκευά, καθώς και δύο Ιερές Μονές, του Αγίου Ιωάννη και της Αγίας Παρασκευής. 

Ζημιές σε σπίτια από τη φωτιά

Σύμφωνα με τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια της περιοχής, αλλά δεν έχουν ακόμα επίσημες αναφορές, καθώς τα περισσότερα από αυτά είναι εξοχικά και όχι μόνιμες κατοικίες, οπότε οι ιδιοκτήτες τους δεν ήταν εκεί. Υπάρχουν μόνο αναφορές για ζημιές σε αποθήκες και καλύβια, αλλά ο απολογισμός των ζημιών θα γίνει αφού ελεγχθεί η πυρκαγιά.

Ζημιές έχουν προκληθεί και στο ηλεκτρικό δίκτυο, καθώς έχουν καεί κολόνες της ΔΕΗ και έχουν κοπεί καλώδια, γι' αυτό βρίσκονται στην περιοχή συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ για να αποκαταστήσουν τις ζημιές. Μάλιστα, οι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους και φοβούνται μην χρειαστεί να περάσουν και δεύτερο βράδυ στην παραλία. 

Συναγερμός στην Πυροσβεστική για τη φωτιά

Νεότερες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, αναφέρουν ότι δυνάμεις επιχειρούν σε Χάνι και Δερβένι και πως η φωτιά κατευθύνεται προς Μέγαρα. Στη μάχη με τις φλόγες βρίσκονται 182 πυροσβέστες με 62 οχήματα και 7 ομάδες πεζοπόρα

Από αέρος, ρίψεις νερού πραγματοποιούν 8 Καναντέρ, 9 Πετζετέλ και ένα Σινούκ του στρατού. Επιπλέον, δύο ελικόπτερα -της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ- συντονίζουν τις επιχειρήσεις. Οι πυροσβέστες χρησιμοποιούν μηχανήματα για να ανοίξουν δρόμους στα Γεράνια Όρη καθώς η κατεύθυνση του ανέμου στέλνει τη φωτιά προς τα Μέγαρα. Για το λόγο αυτό, μάλιστα, έχει διακοπεί και η κυκλοφορία σε όλους τους δρόμους προς τα Γεράνια Όρη καθώς υπάρχει κίνδυνος εγκλωβισμού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA