Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο Αλεποχώρι, όπου συνεχίζουν να δίνουν μάχη οι πυροσβέστες, για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά, που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στον Σχίνο Λουτρακίου βρίσκεται το Reader.gr.

Σύμφωνα με το korinthos.tvυπολογίζεται ότι έχουν γίνει στάχτη περίπου 20.000 στρέμματα δάσους ενώ η πύρινη λαίλαπα εξακολουθεί να κατακαίει και μόλις δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση των οικισμών Αιγειρούσες και Ντουράκος. Νωρίτερα την Πέμπτη εκκενώθηκαν τρεις ακόμα οικισμοί και συγκεκριμένα η ορεινή πλευρά του Αλεποχωρίου, η Κάτω Πεύκη και το Χάνι Δερβενίων.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης δόθηκε εντολή από την Πυροσβεστική να εκκενωθούν προληπτικά σπίτια στα δυτικά και νότια του Αλεποχωρίου καθώς οι φλόγες κατευθύνονται προς εκεί. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως δεν έχουν μείνει πολλοί κάτοικοι στην περιοχή καθώς οι περισσότεροι είχαν φροντίσει από νωρίς να απομακρυνθούν με δικά τους μέσα. Νωρίτερα είχαν εκκενωθεί οι οικισμοί Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαρδακιές, Μαυρολίμνη, Μάζι και Παρασκευά, καθώς και δύο Ιερές Μονές, του Αγίου Ιωάννη και της Αγίας Παρασκευής.

Μάχη για να μην φτάσει στα Μέγαρα

Παρά το γεγονός ότι περίπου στις 12:00 το μεσημέρι της Πέμπτης η εικόνα της φωτιάς ήταν κάπως καλύτερη, το μέτωπο φούντωσε ξανά, καθώς ενισχύθηκαν οι άνεμοι. Μάλιστα, τώρα οι πυροσβέστες δίνουν μάχη προκειμένου το πύρινο μέτωπο να μην επεκταθεί στα Γεράνια Όρη και να μην φτάσει έτσι στα Μέγαρα. 

Φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Freader.gr%2Fvideos%2F307255534385434%2F&show_text=false&width=560https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Freader.gr%2Fvideos%2F304807897762533%2F&show_text=false&width=560

Φωτιά στον Σχίνο – Δήμαρχος Μεγαρέων στο Reader: Ζημιές σε δύο σπίτια  - Σε απόσταση 20 χιλιομέτρων η φωτιά

Για την εικόνα της πυρκαγιάς που μαίνεται από το βράδυ της Τετάρτης μίλησε στο Reader ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης. 

Σε ένταση παραμένει το μέτωπο της φωτιάς, που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στο Λουτράκι, όπως δήλωσε στο Reader.gr ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης. Η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιές σε δύο σπίτια ενώ όλα τα χωριά από τα οποία πέρασε, εκκενώθηκαν εγκαίρως, χωρίς να κινδυνεύσουν οι κάτοικοι τόνισε ο κ. Σταμούλης.

Από την Αθήνα ως τη Σύρο και την Ικαρία έφτασαν οι πυκνοί καπνοί

Από την Αθήνα μέχρι τις Κυκλάδες και την Ικαρία έχουν φτάσει οι καπνοί από τη δασική πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης (19 Μαΐου) σε δασική περιοχή ανατολικά του Σχινού, στην Κορινθία.

Όπως χαρακτηριστικά φαίνεται στις φωτογραφίες του meteo.gr, εξαιτίας των ισχυρών δυτικών, βορειοδυτικών ανέμων, έχουν μεταφερθεί πάνω από το λεκανοπέδιο της Αθήνας και τις Κυκλάδες.

Image removed.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA