Μενού
  • Α-
  • Α+

Συμβουλές στους κατοίκους της Αττικής προκειμένου να προστατευτούν από την αποπνικτική ατμόσφαιρα που επικρατεί από το πρωί της Πέμπτης (20/5) εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς στο Σχίνο Κορινθίας, δίνει μιλώντας στο Reader.gr, ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. 

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στον Σχίνο: Από την Αθήνα ως τη Σύρο και την Ικαρία έφτασαν οι πυκνοί καπνοί (Φωτογραφίες) 

Ο κ. Βασιλακόπουλος κάλεσε τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σήμερα, λόγω του καπνού, καθώς «όσο πιο κοντά είναι το πρόβλημα, τόσο πιο έντονα πρέπει να είναι και τα μέτρα προστασίας».

Οι συμβουλές του Θεόδωρου Βασιλακόπουλου στους πολίτες: 

  1. Να φορούν τη μάσκα τους με μεγάλη συνέπεια 
  2. Όταν γυρνούν σπίτι να πλένονται καλά 
  3. Να έχουν στα σπίτια κλιματιστικό χωρίς ανανέωση εξωτερικού αέρα, αλλά με εσωτερική ανακύκλωση προκειμένου να μην μπαίνουν αιωρούμενα σωματίδια καθώς η ατμόσφαιρα είναι «βρώμικη»
  4. Να μην ανοίγουν τα παράθυρα 

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο ο καπνός «που οφείλεται σε φωτιά σε δάση δεν είναι “υγιεινός”, ωστόσο δεν έχει την τοξικότητα του καπνού που βγαίνει από πολυμερή υλικά». Παρ' όλα αυτά είναι επιβλαβής διότι «προκαλεί έξαρση αναπνευστικών νόσων όπως το άσθμα και η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, ενώ δημιουργεί ερεθισμούς στους οφθαλμούς, την αλλεργική ρινίτιδα». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA