Μενού
  • Α-
  • Α+

Για τη φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη εδώ και περίπου 24 ώρες μίλησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Οπως ενημέρωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, η φωτιά έχει κάψει 20.000 στρέμματα δάσους και ξεκίνησε από καύση υλικών μέσα στον ελαιώνα. «Είναι δύσκολη η φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας», επεσήμανε ο κ. Χαρδαλιάς, κάνοντας έκκληση στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής να είναι σε επαγρύπνηση. 

Διαβάστε ακόμη: Οι 4 συμβουλές του Βασιλακόπουλου για την αποπνικτική ατμόσφαιρα στην Αθήνα

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι είναι υπό διερεύνηση τα αίτια της φωτιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ενημερωτικά για τη μεγάλη φωτιά στην Κορινθία. Η φωτιά ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης σε ελαιώνα στην περίμετρο του χωριού Σχίνος, με ανέμους έντασης 7-8 μποφόρ. Έγιναν απομακρύνσεις κατοίκων σε πολλές περιοχές.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 265 πυροσβέστες, 10 τμήματα πεζοπόρου και υδροφόρες του Δήμου. Επί τόπου βρίσκεται το κινητό κέντρο επιχειρήσεων Όλυμπος. Με το πρώτο φως της ημέρας όλα τα ενεάρια μέσα που υπήρχαν στη διάθεσή μας, εντάχθηκαν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης. Στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο της ΔΑΕ, του ανακριτικού της Πυροσβεστικής. Επιβεβαιώνεται καύση υπολοίπων -σ.σ. υλικών- σε Ελαιώνα. Μέχρι τώρα έχουν καεί περίπου 20.000 στρέμματα δάσους».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA