Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη στιγμή που η μάχη των δυνάμεων πυρόσβεσης με τις φλόγες συνεχίζεται στον Σχίνο Κορινθίας, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά που κατακαίει τα Γεράνεια Όρη, φαίνεται πως το βράδυ που έρχεται αναμένεται ακόμα πιο δύσκολο. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, οι συνθήκες θα δυσχεράνουν την κατάσβεση καθώς οι άνεμοι θα ενισχυθούν στα 7-8 μποφόρ.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στον Σχίνο: - Προετοιμασίες για διαφυγή μέσω θαλάσσης

Το επόμενο διάστημα, οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικές διευθύνσεις που σημαίνει πως η πυρκαγιά θα μεταφερθεί στις νοτιότερες περιοχές του νομού Κορινθίας. «Μιλάμε άρα για τμήματα που θα είναι κοντά στην Κινέτα και στους Αγίους Θεοδώρους. Οι ριπές αυτές θα συνεχίσουν έως και αύριο το μεσημέρι, μετά σταδιακά θα εξασθενίσουν», είπε ο κ. Καλλιάνος στο Live News.

«Οι άνεμοι θα ενισχυθούν κατά ένα με δύο μποφόρ το βράδυ και θα φτάσουν συνολικά τα 7-8. Η διαφορά είναι ότι από δυτικοί οι άνεμοι, θα στραφούν σε βορειοδυτικούς κι αυτό το στοιχείο ενδέχεται να ευνοήσει την εξάπλωση της πυρκαγιάς. Είχαμε αυτή τη μεγάλη κάπνα στην Αθήνα λόγω του ισχυρού δυτικού ρεύματος». Μέχρι το ξημέρωμα, σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, η ατμόσφαιρα θα έχει καθαρίσει.

Καπνοί από την Αθήνα ως την Ικαρία

Από την Αθήνα μέχρι τις Κυκλάδες και την Ικαρία έχουν φτάσει οι καπνοί από τη δασική πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης (19 Μαΐου) σε δασική περιοχή ανατολικά του Σχινού, στην Κορινθία.Όπως χαρακτηριστικά φαίνεται στις φωτογραφίες του meteo.gr, εξαιτίας των ισχυρών δυτικών, βορειοδυτικών ανέμων, έχουν μεταφερθεί πάνω από το λεκανοπέδιο της Αθήνας και τις Κυκλάδες.

Image removed.

Χαρδαλιάς: Υπό διερεύνηση τα αίτια

Όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, η φωτιά έχει κάψει 20.000 στρέμματα δάσους και ξεκίνησε από καύση υλικών μέσα στον ελαιώνα. «Είναι δύσκολη η φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας», επεσήμανε ο κ. Χαρδαλιάς, κάνοντας έκκληση στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής να είναι σε επαγρύπνηση, προσθέτοντας ότι έγιναν απομακρύνσεις κατοίκων σε πολλές περιοχές.

Οι συμβουλές του Θεόδωρου Βασιλακόπουλου

Συμβουλές στους κατοίκους της Αττικής προκειμένου να προστατευτούν από την αποπνικτική ατμόσφαιρα που επικρατεί από το πρωί της Πέμπτης (20/5) εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς στο Σχίνο Κορινθίας, έδωσε μιλώντας στο Reader.gr, ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

  • Να φορούν τη μάσκα τους με μεγάλη συνέπεια
  • Όταν γυρνούν σπίτι να πλένονται καλά
  • Να έχουν στα σπίτια κλιματιστικό χωρίς ανανέωση εξωτερικού αέρα, αλλά με εσωτερική ανακύκλωση προκειμένου να μην μπαίνουν αιωρούμενα σωματίδια καθώς η ατμόσφαιρα είναι «βρώμικη»
  • Να μην ανοίγουν τα παράθυρα
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA