Μενού
  • Α-
  • Α+

Αναζωπύρωση σημειώθηκε κοντά στον οικισμό Παπαγιαννέικα στα Μέγαρα και σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες η φωτιά απειλεί πλέον σπίτια.

Διαβάστε επίσης: Εκπρόσωπος Πυροσβεστικής στο Reader για τη φωτιά στον Σχίνο: Διάσπαρτες αναζωπυρώσεις, δίνουμε μάχη

Σύμφωνα με τον Ant1 η αναζωπύρωση κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή και δημιουργήθηκε σε ένα μέτωπό το οποίο ήταν πάνω σε μια πλαγιά και από τον δυνατό αέρα άλλαξε κατεύθυνση και κινήθηκε προς τον οικισμό. Οι αναφορές από την περιοχή κάνουν λόγο ότι κινδυνεύουν σπίτια. 

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open οι φλόγες έχουν φτάσει πολύ κοντά στον οικισμό και απειλούνται τα πρώτα σπίτια των κατοίκων. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται σε αυξημένη εγρήγορση προκειμένου να σώσουν τις περιουσίες των πολιτών.

Όπως δήλωσε νωρίτερα ο κ. Χαρδαλιάς υπάρχουν διάφορα μέτωπα, «τα οποία έχουν μαζέψει, ωστόσο το ανάγλυφο δεν βοηθάει». Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι η φωτιά είναι σε ύφεση αλλά δεν μπορούν να πουν ότι είναι οριοθετημένη αυτή τη στιγμή. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα βρίσκεται σε αυτό εδώ το σημείο, νομίζω όμως ότι θα πάνε όλα καλά. Θα δουλέψουμε και το βράδυ», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση όλες οι επίγειες δυνάμεις με τη βοήθεια των εναέριων μέσων επιχειρούν στην περιοχή.

Φωτιά στον Σχίνο: Ερευνάται αν ευθύνεται 90χρονος που έκαιγε κλαδιά

Την πιθανότητα να ευθύνεται ένας 90χρονος για τη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης από το Σχίνο Λουτρακίου και για δεύτερη μέρα κατακαίει την Κορινθία, αλλά και την ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων, εξετάζουν οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής. Όλα τα στοιχεία συγκλίνουν στο ότι η φωτιά στον Σχίνο ξεκίνησε απο καύση υπολειμμάτων και ξερόκλαδων σε ένα ελαιοτριβείο.

Κάτοικοι κατήγγειλαν στο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, ότι ο υπερήλικας άνδρας ήταν αυτός που είχε βάλει τη φωτιά για να κάψει τα ξερόκλαδα. Αυτό παρά το γεγονός ότι στην περιοχή έπνεαν ισχυρότατοι που έφταναν ακόμη και τα 7 μποφόρ, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι φλόγες να επεκταθούν ταχύτατα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA