Μενού
  • Α-
  • Α+

Η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στον Σχίνο Κορινθίας συνεχίζει να κατακαίει την περιοχή των Μεγάρων και σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς έχει κάνει στάχτη περίπου 50.000 στρέμματα, με τα Γεράνεια Όρη να είναι στο επίκεντρο. Η Πυροσβεστική δίνει μάχη με τις φλόγες αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων, η κατάσβεση της φωτιάς εξακολουθεί να είναι δύσκολη. 

Διαβάστε ακόμα: Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Εκκενώθηκε ο οικισμός Παπαγιαννέικα - Στο σημείο ο Χαρδαλιάς

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη ο οποίος μίλησε στο Reader.gr υπάρχουν διάσπαρτες αναζωπυρώσεις που όμως αντιμετωπίζονται και δεν προκαλούν μέχρι στιγμής ανησυχία. «Είναι στο πλαίσιο των αναμενόμενων φαινομένων που δημιουργεί η φωτιά ενώ ακόμα δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο και δεν έχει οριοθετηθεί και είναι λογικό να έχουμε αναζωπυρώσεις. Αυτό που θα μας ανησυχούσε είναι να είχαμε μέτωπο, το οποίο με συντονισμένη προσπάθεια θα έπρεπε να το αντιμετωπίσουμε» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.

Ακόμα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν μπορεί να υπολογιστεί πότε η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο, καθώς οι ισχυρότατοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 278 πυροσβέστες, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 89 οχήματα και 10 υδροφόρες των Δήμων. Από αέρα βοηθούν 8 αεροσκάφη μαζί με 10 PZL, 2 ελικόπτερα και 1 ελικόπτερο συντονιστικό.

Νίκος Χαρδαλιάς: «Η φωτιά είναι σε ύφεση»

Στον οικισμό Παπαγιαννέικα βρίσκεται ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και κάνει αυτοψία για τη φωτιά που καίει από την Τετάρτη στον Σχίνο Κορινθίας. «Όλες οι επίγειες δυνάμεις είναι εδώ. Εδώ είναι μία από τις γραμμές άμυνας, είναι η πιο σημαντική. Είναι σε ύφεση η φωτιά» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA