Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει», σχετικά με το ποια είναι η κατάσταση στην Κάλυμνο, η οποία βρίσκεται εδώ και τρεις εβδομάδες σε lockdown εξαιτίας έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού, αναφέρθηκε η δημοσιογράφος Μπέττυ Μαϊλλη. Όπως δήλωσε η κυρία Μαΐλη, για πρώτη φορά μετά από καιρό στην Κάλυμνο πνέει αέρας αισιοδοξίας αναφορικά με το «άνοιγμα» του τουρισμού στο νησί, καθώς χθες, Παρασκευή υπήρξε μόλις ένα νέο θετικό κρούσμα. Τι τρεις τελευταίες ημέρες η κατάσταση με τα κρούσματα δείχνει να έχει εξομαλυνθεί ύστερα από τρεις εβδομάδες σκληρού lockdown.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός - Τζανάκης: Αν η χώρα είχε το ιικό φορτίο της Καλύμνου θα μετρούσαμε 11.000 κρούσματα την ημέρα

Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς που βρέθηκε την Πέμπτη στο νησί, εφόσον συνεχιστεί η πτωτική τάση στα κρούσματα και τις επόμενες ημέρες, θα εξαγγείλει την Κυριακή την άρση του καθολικού lockdown στο νησί. «Τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού και αν αυτή η μείωση συνεχιστεί η Κάλυμνος θα επιστρέψει στην κανονικότητα από τη Δευτέρα» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Επιπλέον ο δήμαρχος Καλύμνου μιλώντας στους δημοσιογράφους, χθες, Παρασκευή (21/5), υποστήριξε ότι πρόκειται να φθάσει στο νησί ομάδα αστυνομικών για να βοηθήσει το ήδη υπάρχον αστυνομικό προσωπικό ώστε να γίνονται εκτεταμένοι έλεγχοι για το αν τηρούνται τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού σε όλα τα καταστήματα που αναμένεται ν' ανοίξουν.

Στην εκπομπή μίλησε και ο Γιώργος Βαδιβούλης, ξεναγός και ιδιοκτήτης δωματίων στην Κύθνο, ο οποίος δήλωσε ότι όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι τόσο αυξάνεται η ζήτηση και οι κρατήσεις. Παράλληλα υποστήριξε ότι τηρούνται τα μέτρα και έχει εμβολιαστεί περίπου το 100% του πληθυσμού. Παράλληλα τόνισε ότι το Κέντρο Υγείας της Κύθνου είναι πλήρως στελεχωμένο και ότι τα φαρμακεία επιτελούν το ρόλο τους ενημερώνοντας τον κόσμο και συνδράμοντας το έργο των γιατρών όποτε τους ζητηθεί.

«Είναι μία συλλογική προσπάθεια με σκοπό να είμαστε έτοιμοι το καλοκαίρι και να μην έχουμε προβλήματα». Ακόμα είπε ότι η κίνηση είναι όπως ήταν τον Απρίλιο του 2019, έτσι είναι αυτή τη στιγμή. Τέλος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η τουριστική σεζόν θα προχωρήσει λίγο προς το Φθινόπωρο ώστε να «κερδηθεί» ο χαμένος χρόνος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA