Μενού
  • Α-
  • Α+

«Τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού και αν αυτή η μείωση συνεχιστεί η Κάλυμνος θα επιστρέψει στην κανονικότητα από τη Δευτέρα» είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί για την επιδημιολογική κατάσταση στο νησί. Ο κ. Χαρδαλιάw διαβεβαίωσε ότι εφόσον συνεχιστεί η πτωτική τάση στα κρούσματα και τις επόμενες ημέρες, θα εξαγγείλει την Κυριακή την άρση του καθολικού lockdown στο νησί.

Διαβάστε ακόμα: Κάλυμνος: Ειδική ομάδα διαχείρισης στο νησί – Τι λένε οι ειδικοί

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννη Κωτσιόπουλο και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου είχε συναντήσεις με τοπικούς φορείς και παράγοντες για την αξιολόγηση της κατάστασης στο νησί. 

Στη σύσκεψη ζητήθηκε η ενίσχυση του νοσοκομείου Καλύμνου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και με ένα ασθενοφόρο όχημα. Την ίδια στιγμή, στο νοσοκομείο γινόταν ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων με τους επιδημιολόγους και τη διοίκηση και την ιατρική υπηρεσία του νοσοκομείου. «Η επόμενη μέρα θα πρέπει να μας βρει προσηλωμένους στα υγειονομικά πρωτόκολλα, για να μπορέσουμε να κρατήσουμε την ασφάλεια τη δική μας και του νησιού μας ολόκληρου» αναφέρει στην ανακοίνωση του ο έπαρχος Καλύμνου.

Το άνοιγμα του νησιού είχε ζητήσει το πρωί της Πέμπτης, μιλώντας στην ΕΡΤ και ο δήμαρχος, Δημήτρης Διακομιχάλης προειδοποιώντας ότι «η επόμενη ημέρα θα είναι πιο δύσκολη από αυτό που βιώσαμε ως τώρα» και «το νησί οδηγείται στην καταστροφή. 

«Αναλαμβάνω το μερίδιο της ευθύνης μου μολονότι είχα συγκρουστεί και με την τοπική εκκλησία και ζητούσα να μην ανοίξουν τα σχολεία. Σαφώς κάτι έφταιξε και πήγε στραβά. Ο κόσμος πάντως, συνειδητοποίησε τον κίνδυνο και συρρέει για εμβολιασμούς, με ρυθμό 300 -400 ατόμων την εβδομάδα», πρόσθεσε ο δήμαρχος εκτιμώντας ότι σε ένα 15νθήμερο θα έχουν γίνει επιπλέον 6.000-7.000 «ώστε το νησί να ξαναβρεί το δρόμο του».

Κάτοικος Καλύμνου: 22 ημέρες σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση

«Επί 22 ημέρες κλεινόμαστε μέσα από τις 6 το απόγευμα, απαγορεύεται η άσκηση, ο επιχειρηματικός κόσμος είναι απελπισμένος, χωρίς καμία ουσιαστική βοήθεια, ενώ σχετικά και με τις αναστολές μας αντιμετωπίζουν όπως και την υπόλοιπη Ελλάδα. Αν ανοίξουμε πρέπει να υπάρχει σωστός έλεγχος κι αν δεν ανοίξουμε να δοθούν ενισχύσεις», τόνισε η επιχειρηματίας και κάτοικος της Καλύμνου Μ. Βάβλη.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA