Μενού
  • Α-
  • Α+

Στα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας προκειμένου να εντοπίσουν το δρομολόγιο διαφυγής των δραστών της στυγερής και ειδεχθούς δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, στρέφονται οι έρευνες της ελληνικής αστυνομίας. Παράλληλα οι αρχές επικεντρώνονται στον στενό κύκλο της οικογένειας για να διαπιστώσουν με ποιους υπήρχαν προστριβές ή διαφορές, σημείο για το οποίο αποτελεί «κλειδί» η κατάθεση της ψυχολόγου του 20χρονου θύματος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα» του Open, ο πρώτος κύκλος των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. για το αποτρόπαιο έγκλημα στα Γλυκά Νερά, έχει κλείσει χωρίς να αποδώσει τα αναμενόμενα, ενώ τα αποτελέσματα από το DNA δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικά, καθώς παρότι βρέθηκε δεν ταυτοποιείται με κάποιο από τη δεξαμενή υπόπτων που έχει στη διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ. Αρχικά οι αστυνομικοί ήταν αισιόδοξοι, καθώς σύμφωνα με την κατάθεση του πιλότου οι κακοποιοί είχαν μείνει στο σπίτι για περίπου 1,5 ώρα. Όμως το γεγονός ότι προς το παρόν το DNA που βρέθηκε στο σημείο δεν ταυτοποιείται σημαίνει ότι οι δράστες είτε δεν είναι σεσημασμένοι, είτε το γενετικό τους υλικό δεν υπάρχει στην τράπεζα δεδομένων της αστυνομίας, είτε καθάρισαν τον χώρο με «χειρουργική ακρίβεια», αφού όπως είναι γνωστό, φεύγοντας πήραν και τις κάρτες μνήμης από το καταγραφικό.

Διαβάστε ακόμη: Γλυκά Νερά: Βίντεο δείχνει ύποπτο αυτοκίνητο πριν και μετά τη δολοφονία - Η ενόχληση του συζύγου της Καρολάιν

Τι εξετάζουν στις κάμερες ασφαλείας οι αστυνομικοί

Σε ό,τι σχετίζεται με τις κάμερες ασφαλείας, οι αρχές επένδυσαν πολλά, αφού σύμφωνα με την κατάθεση του 32χρονου συζύγου της Καρολάιν, υπάρχει το δεδομένο ότι στο σπίτι μπήκαν τρία άτομα, τα οποία διέρρηξαν το σπίτι, σκότωσαν την 20χρονη και έφυγαν. Οι αστυνομικοί αναζητούν το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες και γι' αυτό διευρύνουν τον «κύκλο» των ερευνών, αφού παρότι υπάρχουν πολλά βίντεο, δεν υπάρχει προς το παρόν κάποιο συγκεκριμένο που να ταυτοποιεί συγκεκριμένα πρόσωπα, συγκεκριμένες κατευθύνσεις και συγκεκριμένα δρομολόγια. Προς το παρόν δεν έχει ταυτοποιηθεί κάποιο ύποπτο όχημα. Οι αστυνομικοί θεωρούν ως πολύ σημαντικό το δρομολόγιο διαφυγής των δραστών, αφού θεωρούν ότι αν πρόκειται για μία από τις συμμορίες που βρίσκονται στο «στόχαστρό» τους έχουν έδρα τα δυτικά προάστια της Αττικής. Έτσι εκτιμούν ότι όταν ανοίξουν τον κύκλο των ερευνών να διαπιστώσουν ποια περίεργα και ύποπτα οχήματα έχουν κατεύθυνση προς τα δυτικά προάστια.

Όσον αφορά τον Γεωργιανό που συνελήφθη δεν φέρεται να έχει εμπλοκή στην υπόθεση, ωστόσο μπήκε στο στόχαστρο των αρχών, καθώς οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι λειτουργεί ως «στρατολόγος» ατόμων που πραγματοποιούν πολύ άγριες ληστείες.

Η κατάθεση «κλειδί» της ψυχολόγου

Πλέον οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. επεκτείνουν την έρευνα σε πρόσωπα, τα οποία σχετίζονται με την οικογένεια, τόσο στο φιλικό, επαγγελματικό, κοινωνικό και συγγενικό περιβάλλον, προκειμένου να διαπιστωθεί με ποιους η οικογένεια είχε επαφές, προστριβές και ποιοι ήξεραν κάποια πράγματα. Ένα από αυτά τα πρόσωπα είναι και η ψυχολόγος της Καρολάιν. Ο σύζυγος της 20χρονης παραδέχθηκε ότι η γυναίκα του επισκεπτόταν την ψυχολόγο καθώς μετά τον γάμο και την εγκυμοσύνη, είχαν προκύψει κάποια ζητήματα που προσπαθούσε να διαχειριστεί. Έτσι οι αστυνομικοί προσπαθούν να διαβάσουν αν μέσα από τις συνεδρίες και τα όσα έλεγε η κοπέλα στην ψυχολόγο, προκύπτουν αν πληροφορίες σχετικά με το αν είχαν με κάποιον διαφορές, αν ήξερε κάποιος για την αγοραπωλησία του οικοπέδου, ότι οι άνθρωποι είχαν χρήματα στο σπίτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ψυχολόγος κατέθεσε σχετικά με την καθημερινότητα του ζευγαριού. Παράλληλα οι αστυνομικοί σ' αυτή τη φάση «στεγανοποιούν» τις έρευνες, έχουν δώσει οδηγίες στον 32χρονο πιλότο να μην μιλάει σε κανέναν. Μάλιστα οι όποιες επαφές έχει με δημοσιογράφους είναι μέσω μηνυμάτων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA