Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών της άγριας δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά έχουν επεκταθεί και στον χώρο των φυλακών Αλικαρνασσού

Διαβάστε ακόμη: Γλυκά Νερά: Η κατάθεση «κλειδί» της ψυχολόγου – Τι ψάχνει στις κάμερες ασφαλείας η ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Cretalive, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαβίβασε έγγραφο, με το οποίο ζητούσε λίστα αποφυλακισθέντων για ειδεχθή εγκλήματα, όπως οι ληστείες μετά φόνου ή οι βιαιοπραγίες στη διάρκεια ληστειών, με έμφαση κυρίως σε συγκεκριμένες ομάδες εγκλείστων, ο τρόπος λειτουργίας των οποίων συνάδει με το προφίλ των καταζητούμενων δραστών στα Γλυκά Νερά. 

Ωστόσο, το κύριο ζητούμενο είναι να υπάρξει «διείσδυση» στο άβατο των Γεωργιανών κρατουμένων, προκειμένου να αντληθούν κρίσιμες πληροφορίες. Αυτό μοιάζει αρκετά δύσκολο, αλλά όχι και απίθανο, με δεδομένο ότι οι Γεωργιανοί κακοποιοί συχνά συμπεριφέρονται με σκληρό ή και απάνθρωπο τρόπο. Μεταξύ τους υπάρχει συσπείρωση, αφοσίωση και εχεμύθεια, ιδιαίτερα ανάμεσα στα μέλη της αποκαλούμενης γεωργιανής μαφίας, της διαβόητης Vor V Zakone ή «κλέφτης του νόμου».

Τα χαρακτηριστικά των μελών της γεωργιανής μαφίας

Οι φέροντες τον σχετικό τίτλο αποτελούν τους καθοδηγητές των οργανώσεων και εμπνέουν τον σεβασμό του συνόλου των μελών της ομάδας. Κύριο χαρακτηριστικό των οργανώσεων αυτού του τύπου, αποτελεί η πίστη και η αφοσίωση στην «ομάδα», η οποία διασφαλίζεται από το γεγονός ότι τα μέλη της έχουν κοινή εθνική και οικογενειακή βάση. Μάλιστα, τα στελέχη φέρουν στο σώμα τους χαρακτηριστικά τατουάζ με αστέρια, τα οποία σε περίπτωση αποτυχίας «ξηλώνονται» με ξυράφι, όπως περιγράφει  στο Cretalive σωφρονιστικός υπάλληλος. «Παράλληλα κυκλοφορούν στη φυλακή με μία πλαστικοποιημένη ταυτότητα του φερόμενου αξιώματος στο λαιμό» συμπληρώνει.

Στις φυλακές Αλικαρνασσού, ο αριθμός των Γεωργιανών κρατουμένων υπολογίζεται σε 60-65, ένα νούμερο που θεωρείται αρκετά μεγάλο. Ανάμεσά τους βρίσκεται υψηλόβαθμο στέλεχος της γεωργιανής μαφίας στην Ελλάδα, το οποίο έχει καταφέρει να αναρριχηθεί, μέχρι τη 2η θέση στην ιεραρχία. Πρόκειται για έναν 38χρονο, τα στοιχεία του οποίου είχαν έρθει στη δημοσιότητα μετά την εξάρθρωση πολυμελούς συμμορίας συμπατριωτών του, που εισέβαλαν σε πολυτελείς βίλες και επαύλεις στα βόρεια προάστια της Αθήνας και απέσπασαν εκατομμύρια ευρώ. Η γεωργιανή μαφία ενδέχεται να δώσει απαντήσεις αναφορικά με τους δράστες της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά.

Αναζητήσεις και εντός της οικογένειας του θύματος

Παράλληλα, οι αρχές επικεντρώνονται στον στενό κύκλο της οικογένειας για να διαπιστώσουν με ποιους υπήρχαν προστριβές ή διαφορές, σημείο για το οποίο αποτελεί «κλειδί» η κατάθεση της ψυχολόγου του 20χρονου θύματος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα» του Open, ο πρώτος κύκλος των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. για το αποτρόπαιο έγκλημα στα Γλυκά Νερά, έχει κλείσει χωρίς να αποδώσει τα αναμενόμενα, ενώ τα αποτελέσματα από το DNA δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικά, καθώς παρότι βρέθηκε δεν ταυτοποιείται με κάποιο από τη δεξαμενή υπόπτων που έχει στη διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ. Αρχικά οι αστυνομικοί ήταν αισιόδοξοι, καθώς σύμφωνα με την κατάθεση του πιλότου οι κακοποιοί είχαν μείνει στο σπίτι για περίπου 1,5 ώρα. Όμως το γεγονός ότι προς το παρόν το DNA που βρέθηκε στο σημείο δεν ταυτοποιείται σημαίνει ότι οι δράστες είτε δεν είναι σεσημασμένοι, είτε το γενετικό τους υλικό δεν υπάρχει στην τράπεζα δεδομένων της αστυνομίας, είτε καθάρισαν τον χώρο με «χειρουργική ακρίβεια», αφού όπως είναι γνωστό, φεύγοντας πήραν και τις κάρτες μνήμης από το καταγραφικό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA