Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια λίστα με 25 ονόματα σκληρών ποινικών έχει στα χέρια της η Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να εντοπίσει τους δράστες της άγριας δολοφονίας στα Γλυκά Νερά, με θύμα την άτυχη Κάρολαϊν.

Διαβάστε ακόμη: Γλυκά Νερά: Στο άβατο της γεωργιανής μαφίας οι αναζητήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για τους δράστες

Σύμφωνα με πληροφορίες του Open, οι αστυνομικοί έχουν σχηματίσει μια λίστα με 25 υπόπτους, οι οποίοι έχουν σκιαγραφηθεί από τις μέχρι τώρα περιγραφές. Από την προσεχή Δευτέρα (24/5), θα διεξαχθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια μια νέα, εξειδικευμένη έρευνα ώστε η αστυνομία να ερευνήσει τα δείγματα DNA που έχουν βρεθεί στο σημείο. Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας έχει ενεργοποιήσει ένα δίκτυο πληροφοριοδοτών, σε συνεργασία με το τμήμα διαρρηκτών, και ερευνούν τη δράση συγκεκριμένων ατόμων και ειδικότερα εκείνες της ημέρες, που ήταν ακόμα ημέρες καραντίνας. Η αστυνομία δέχεται διαρκώς τηλεφωνήματα από πολίτες που θέλουν να δώσουν πληροφορίες 

Τα πρώτα δείγματα DNA δεν βοηθούν

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα» του Open, ο πρώτος κύκλος των ερευνών έχει κλείσει χωρίς να αποδώσει τα αναμενόμενα, ενώ τα αποτελέσματα από το DNA δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, καθώς δεν ταυτοποιείται με κάποιο από τη δεξαμενή υπόπτων που έχει στη διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ. Αρχικά οι αστυνομικοί ήταν αισιόδοξοι, επειδή σύμφωνα με την κατάθεση του πιλότου οι κακοποιοί είχαν μείνει στο σπίτι για περίπου 1,5 ώρα. Όμως το γεγονός ότι προς το παρόν το DNA που βρέθηκε στο σημείο δεν ταυτοποιείται σημαίνει ότι οι δράστες είτε δεν είναι σεσημασμένοι, είτε το γενετικό τους υλικό δεν υπάρχει στην τράπεζα δεδομένων της αστυνομίας, είτε καθάρισαν τον χώρο με «χειρουργική ακρίβεια», αφού φεύγοντας πήραν και τις κάρτες μνήμης από το καταγραφικό.

Ερευνάται το υλικό από κάμερες ασφαλείας

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά βίντεο, κανένα εξ αυτών δεν ταυτοποιεί συγκεκριμένα πρόσωπα, συγκεκριμένες κατευθύνσεις και συγκεκριμένα δρομολόγια. Προς το παρόν, δεν έχει ταυτοποιηθεί κάποιο ύποπτο όχημα, παρότι η κάμερα κατέγραψε σκουρόχρωμο αυτοκίνητο να στρίβει απότομα σε ερημικό δρόμο κοντά στο σπίτι όπου διέμενε με τον σύζυγο και το παιδί της η αδικοχαμένη Κάρολαιν και δύο ώρες μετά, να επιστρέφει στο σημείο και εν τέλει να εξαφανίζεται με ταχύτητα.

Οι αστυνομικοί θεωρούν ως πολύ σημαντικό το δρομολόγιο διαφυγής των δραστών, αφού θεωρούν ότι αν πρόκειται για μία από τις συμμορίες που βρίσκονται στο «στόχαστρό» τους έχουν έδρα τα δυτικά προάστια της Αττικής. Έτσι, εκτιμούν ότι θα καταφέρουν να διαπιστώσουν ποια περίεργα και ύποπτα οχήματα έχουν κατεύθυνση προς τα δυτικά προάστια. 

Έρευνα και σε μέλη της γεωργιανής μαφίας

Όμως, εκτός από το υλικό των καμερών ασφαλείας, η αστυνομία προσπαθεί να διεισδύσει και στον στενό κύκλο των φυλακισμένων μελών της γεωργιανής μαφίας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαβίβασε έγγραφο, με το οποίο ζητούσε λίστα αποφυλακισθέντων για ειδεχθή εγκλήματα, όπως οι ληστείες μετά φόνου ή οι βιαιοπραγίες στη διάρκεια ληστειών, με έμφαση κυρίως σε συγκεκριμένες ομάδες εγκλείστων, ο τρόπος λειτουργίας των οποίων συνάδει με το προφίλ των καταζητούμενων δραστών στα Γλυκά Νερά. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA