Μενού
  • Α-
  • Α+

Συγκλονίζει το βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα και αποτυπώνει τις δύσκολες ώρες που πέρασαν τα μέλη της Πυροσβεστικής στη μάχη με τις φλόγες στην πυρκαγιά στον Σχίνο Κορινθίας. Στο ντοκουμέντο ακούγονται πυροσβέστες να ενημερώνουν συναδέλφους τους πως τους έχει κλείσει η φωτιά στο Χάνι. Στα επόμενα καρέ, αναφέρουν χαρακτηριστικά πως έχουν εγκλωβιστεί, έχουν πίσω και μπροστά τους φωτιά, ενώ μαζί τους βρίσκονται και 10 πολίτες.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στον Σχίνο: Συγκλονιστικές εικόνες καταστροφής από drone

Tην ίδια ώρα, ο Αττικάρχης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, υποστράτηγος Γιάννης Πετρούτσος, περιγράφει, μιλώντας στο tempo24, τις απίστευτες στιγμές που βίωσε μαζί με συναδέλφους του και πολίτες που εγκλωβίστηκαν στην μεγάλη φωτιά της Κορινθίας, με τη ζωή τους να βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.

«Εγκλωβιστήκαμε, η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική»

«Ήταν 3 το μεσημέρι όταν βρισκόμουν μαζί με 9 άνδρες της Πυροσβεστικής και επιχειρούσαμε στο σημείο», αναφέρει ο κύριος Πετρούτσος, όταν «ξαφνικά το πύρινο μέτωπο στράφηκε προς το μέρος μας». «Εγκλωβιστήκαμε, η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική. Ο αέρας φυσούσε μανιασμένα», προσθέτει.

Όπως περιγράφει, στο σημείο βρήκε με τους συναδέλφους του  7- 8 άνδρες και γυναίκες, τρομοκρατημένους, «που προσπαθούσαν να διαφύγουν μέσα από τις φλόγες με τα αυτοκίνητά τους». «Μπήκα μπροστά στα ΙΧ και τους σταμάτησα. Θα ήταν σκέτη αυτοκτονία ένα τέτοιο εγχείρημα», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Η αντίδραση των μελών της Πυροσβεστικής υπήρξε άμεση, σύμφωνα με τον κ. Πετρούτσο: Τους μετέφεραν σε ένα παράπηγμα που υπήρχε, ώστε να αποφύγουν τον καπνό και να μπορούν να αναπνεύσουν, ενώ παράλληλα έριχναν περιμετρικά νερό, προκειμένου να μειώσουν κάπως την υψηλή θερμοκρασία που είχε δημιουργήσει η φωτιά.

«Δεν ξέρω πόσος χρόνος πέρασε, κάθε λεπτό φαινόταν αιώνας», αναφέρει ο Αττικάρχης, που φρόντισε να ενημερώσει μέσω ασυρμάτου το κέντρο επιχειρήσεων για το ακριβές σημείο που βρίσκονταν, δίνοντας παράλληλα κουράγιο σε όλους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA