Μενού
  • Α-
  • Α+

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιεί η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για το εμβόλιο της AstraZeneca, όπου αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να συζητηθεί πιθανή αλλαγή στα ηλικιακά όρια στα οποία θα χορηγείται.

Διαβάστε ακόμη: «Είχε ιλίγγους και πονοκεφάλους», λέει ο σύζυγος της 63χρονης που πέθανε μετά το εμβόλιο AstraZeneca

Αφορμή για τη συνεδρίαση αποτελούν τα περιστατικά θρομβώσεων που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα και συνδέονται χρονικά με τους εμβολιασμούς, την ώρα που ήδη έχουν υπάρξει τοποθετήσεις γιατρών, που προκρίνουν αλλαγή στα όρια ηλικίας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, εντός των επόμενων ωρών αναμένεται επίσημη ανακοίνωση της Επιτροπής για τα 4 περιστατικά θρομβώσεων που έχουν καταγραφεί στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής το εμβόλιο χορηγείται σε πολίτες ηλικίας άνω των 30 ετών. Μέχρι σήμερα, μάλιστα, ήταν η μοναδική επιλογή για τους πολίτες 35 έως 39 ετών.

Διαθέσιμα όλα τα εμβόλια στους 35-39

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα της εμβολιαστικής επιχείρησης «Ελευθερία» πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί της Τετάρτης, με το άνοιγμα της πλατφόρμας για την ηλικιακή ομάδα των 35-39, οι οποίοι πλέον θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού και για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Σημειώνεται πως έως τη Δευτέρα 31 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 30 - 34, ενώ εκτιμάται ότι έως τις 7 Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 18 - 29 ετών.

Υπενθυμίζεται πως τα σκευάσματα που είναι διαθέσιμα στην χώρα μας είναι αυτά της Pfizer, της Moderna, της AstraZeneca και της Johnson & Johnson, ενώ στη φάση αυτή εμβολιάζονται οι πολίτες άνω των 30 ετών, πολίτες άνω των 18 ετών που κατοικούν σε νησιά (με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson), πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, καθώς και εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA