Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένα νέο σύγχρονο ασθενοφόρο παρέδωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής στο Κέντρο Υγείας Πύλου, στη μνήμη του γιατρού της Βουλής, Γιάννη Μητρόπουλου, που έχασε τη ζωή του τον περασμένο Νοέμβριο από κορονοϊό, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και άπαντες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, που εκτιμούσαν και αγαπούσαν τον 52χρονο γιατρό για το χαρακτήρα του, τις ιατρικές του γνώσεις και τη διαρκή διάθεσή του να βοηθήσει όποιον το είχε ανάγκη.  

Διαβάστε ακόμη: Πανελλήνιες - ΝΔ: Λάθος η συζήτηση για ελάχιστη βάση εισαγωγής την ώρα που αγωνιούν οι μαθητές

Τα κλειδιά του ασθενοφόρου παραδόθηκαν στον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, Γιάννη Καρβέλη, σε μια λιτή τελετή, στον προαύλιο χώρο της Βουλής, παρουσία της οικογένειας του εκλιπόντος, ενώ η δωρεά κατέστη εφικτή κατόπιν ομόφωνης απόφασης της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

 «Η Βουλή, τους 14 μήνες της πανδημίας, λειτουργεί προσεκτικά μεν, πυρετωδώς δε, ανταποκρινόμενη και στα θεσμικά της καθήκοντα  αλλά και στην κοινωνική της αποστολή, την οποία έχει εναρμονίσει κυρίως με τις ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Τασούλας κατά την παράδοση του ασθενοφόρου και πρόσθεσε: «Έτσι αποφάσισε στη μνήμη του χαρισματικού ανθρώπου και προικισμένου γιατρού της να κάνει κάτι έμπρακτο, κάτι χειροπιαστό, που έχει σχέση με την υγεία, με τον ίδιο δηλαδή, και με την πατρίδα του. Αποφάσισε να προσφέρει στον Νομό Μεσσηνίας και συγκεκριμένα στο Κέντρο Υγείας Πύλου, όπου υπάρχει ανάγκη, ένα καινούριο ασθενοφόρο, ώστε η προσφορά του Γιάννη Μητρόπουλου να συνεχιστεί μέσα από τη συμπαράσταση, την έμπρακτη βοήθεια, προς τους συμπατριώτες του».

Στην τελετή στο προαύλιο της Βουλής παρέστησαν επίσης ο Μεσσήνιος πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κι ο αναπληρωτής Υπουργός, Βασίλης Κοντοζαμάνης,  βουλευτές Μεσσηνίας, αντιπρόεδροι της Βουλής, ο Πρόεδρο των Υπαλλήλων της Βουλής, φίλοι και συνάδελφοι του γιατρού Γιάννη Μητρόπουλου.  

Η δωρεά του ασθενοφόρου έρχεται συνέχεια εκείνης της ΜΕΘ δυναμικότητας 50 κλινών στο νοσοκομείο «Σωτηρία», καθώς και της πεζογέφυρας που τέλη Ιουνίου θα παραδοθεί στο ίδιο νοσοκομείο, προκειμένου να συνδέσει τα παλιά χειρουργεία με τη σύγχρονη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA