Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Πανελλήνιες - ΝΔ: Λάθος η συζήτηση για ελάχιστη βάση εισαγωγής την ώρα που αγωνιούν οι μαθητές

Η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ θα γίνει σε ουδέτερο χρόνο με σεβασμό στην αγωνία των μαθητών για τις Πανελλήνιες, σημειώνουν πηγές της Κ.Ο. της ΝΔ, εξηγώντας τους λόγους που δεν θα διεξαχθεί αυτή την Παρασκευή «Ώρα Πρωθυπουργού»

Ολομέλεια της Βουλής (πηγή: Eurokinissi)
Ολομέλεια της Βουλής (πηγή: Eurokinissi)

Το λάθος timing την ώρα που δεκάδες χιλιάδες μαθητές και οι οικογένειές τους αγωνιούν για τις Πανελλήνιες, επικαλούνται πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, για το γεγονός ότι δεν θα συζητηθεί ούτε αυτή την Παρασκευή στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» στη Βουλή, η επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφορικά με τη μη εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.

Διαβάστε ακόμη: Προανακριτική - Κελέτσης σε ΣΥΡΙΖΑ: Καμία αλλοίωση πρακτικών, θα ζητήσω σύγκριση με τα ηχητικά

Οι ίδιες πηγές απορρίπτουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις αιτιάσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περί κακοποίησης της Δημοκρατίας και απαξίωσης του Κοινοβουλίου εκ μέρους του Πρωθυπουργού, παραπέμποντας τον προγραμματισμό της εν λόγω συζήτησης σε ουδέτερο χρόνο.

ΝΔ: Λάθος η συζήτηση ενώ οι μαθητές αγωνιούν

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει εμπράκτως τον σεβασμό του στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες έχοντας, μεταξύ άλλων, απαντήσει στο πλαίσιο της "Ώρας του Πρωθυπουργού" σε 7 επίκαιρες ερωτήσεις (3 του ΣΥΡΙΖΑ, 3 του ΚΙΝΑΛ και 1 του ΜέΡΑ25), ενώ κατόπιν αιτήματός του διεξήχθησαν 5 φορές, με την ειδική διαδικασία του άρθρου 142Α, ενημερώσεις της Βουλής και των πολιτικών αρχηγών από τον Πρωθυπουργό για θέματα επικαιρότητας», επισημαίνουν οι πηγές της Κ.Ο. της ΝΔ.

Προσθέτουν, μάλιστα, καταλήγοντας πως: «Θα ήταν λάθος όμως να συζητείται ερώτηση στη Βουλή με αντικείμενο την εισαγωγή στα ΑΕΙ, όπως ζητάει ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τη στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές δίνουν τη μάχη των εισαγωγικών εξετάσεων. Η συζήτηση αυτή, με σεβασμό στην αγωνία των μαθητών και των οικογένειών τους, θα πραγματοποιηθεί σε ουδέτερο χρόνο».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Πανελλήνιες εξετάσεις #ΣΥΡΙΖΑ #Νέα Δημοκρατία #Αλέξης Τσίπρας #Κυριάκος Μητσοτάκης

Best of Internet