Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένταση προκλήθηκε σε Λύκειο των νοτίων προαστίων, μετά από άρνηση καθηγητή να φορέσει μάσκα την ώρα του μαθήματος. Όπως καταγγέλλουν οι μαθητές του σχολείου είναι η πολλοστή φορά που ο συγκεκριμένος καθηγητής αρνήθηκε να φορέσει μάσκα για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού και όταν εκείνοι αρνήθηκαν να μπουν στην τάξη, εκείνος τους τιμώρησε με απουσίες.

Διαβάστε ακόμη: Σύλληψη δασκάλου για ασέλγεια: «Τον περιμένουμε να γυρίσει» - Η μαρτυρία πατέρα παιδιού του σχολείου

«Δεν φοράει τη μάσκα του και όταν του κάνουμε παρατήρηση, μπορεί να βάλει απουσία σε όλο το τμήμα. Μας λέει «ναι, ναι, το γνωρίζω» και μετά τη σηκώνει. Το κάνει εδώ και αρκετό καιρό}, λέει ένας μαθητής. «Το είπαμε ότι θα φύγουμε από την τάξη κι εκείνος μας έβαλε απουσία. Δεν τηρούσε τα μέτρα ούτε στην πρώτη καραντίνα», προσθέτει ένας άλλος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega και τις καταγγελίες των μαθητών, αλλά και των κηδεμόνων τους, το σημερινό επεισόδιο δεν είναι το πρώτο που έχει συμβεί με τον συγκεκριμένο καθηγητή, ο οποίος αρνείται να συμμορφωθεί με τις οδηγίες που εφαρμόζονται στα εκπαιδευτικά ιδρύματα κατά του κορoνοϊού.

Στέλνει e-mail με συνωμοσιολογικό περιεχόμενο

Ο συγκεκριμένος καθηγητής Φυσικής, φέρεται να έχει στείλει προσωπικά σε μαθητή του email, υπό το πρίσμα των συνομωσιολόγων που παρουσιάζονται κατά καιρούς.

«Το self test που υποχρεώνουν καθηγητές και μαθητές να κάνουν για να γίνουν δεκτοί στα σχολεία, συνοδεύεται από οδηγίες χρήσης. Στις οδηγίες χρήσης αναγράφονται τα εξής: «Το τεστ χρησιμεύει στην ανίχνευση αντιγόνων σε ατομα για τα οποία υφίστανται υποψία της ασθένειας». Από πότε υποψιάζονται το σύνολο των μαθητών και δασκάλων ότι μπορεί να είναι ασθενείς ώστε να τους υποχρεώνουν στο τεστ;» ανέφερε.

Μάλιστα, στο mail αυτό φαίνεται, ότι τα σημεία τα οποία ο καθηγητής κρίνει ότι είναι σημαντικά και ο μαθητής οφείλει να δώσει μεγαλύτερη προσοχή, είναι τονισμένα με διαφορετικό χρώμα.Σε άλλο σημείο του mail αναφέρεται: «Η συσκευασία περιέχει στοιχεία που μπορεί να προκαλέσουν δερματική αντίδραση, σοβαρό οφθαλμικό ερεθισμό». Και λίγο πιο κάτω υπάρχει η σημείωση ότι: «Η συσκευασία του τεστ δεν επιτρέπεται να καταλήξει στο περιβάλλον (σκουπίδια)», με το συμπέρασμα ότι: «Δηλαδή είναι τόσο επικίνδυνη, ικανή να μολύνει και τα σκουπίδια ακόμα».

Πρόκειται για ένα mail που εστάλη, σύμφωνα με τους μαθητές, ως ενημερωτικό και προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις από γονείς, αλλά και παιδιά. Όπως καταγγέλλουν οι μαθητές, ο συγκεκριμένος καθηγητής τους παροτρύνει να μην υποβάλλονται σε self test και να αποφεύγουν το εμβόλιο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τόσο η λυκειάρχης του σχολείου, ο σύλλογος γονέων αλλά και ο δήμος είναι ενήμεροι για τη στάση του καθηγητή και διαβεβαιώνουν ότι έχουν πράξει ως οφείλουν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA