Μενού
  • Α-
  • Α+

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ., κάνοντας χρήση σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες των δύο ατόμων που κατηγορούνται για σωρεία απατών προφασιζόμενοι τους υπαλλήλους Ασφαλιστικού Ιδρύματος.

Διαβάστε ακόμη: Νέο Ηράκλειο: Παιδιά μικρότερα από 12 χρονών μεταξύ των δραστών της επίθεσης σε 16χρονο μαθητή

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη δικογραφία, οι δυο τους εισέρχονταν σε καταστήματα (σ.σ. κυρίως ένδυσης ιδιοκτησίας αλλοδαπών στο κέντρο της Αθήνας) υποτίθεται για να κάνουν έλεγχο με την «ιδιότητα» τους, ωστόσο, σκοπός τους ήταν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά με το πρόσχημα της μη επιβολής προστίμου, για υποτιθέμενες παραβάσεις που διαπίστωναν κατά τον «έλεγχο» τους. 

Πρόκειται για τους:

  • ΜΠΕΚΙΑΡΗ Σπυρίδωνα του Γεωργίου και της Μαγδαληνής, γεννηθέντα την 11-8-1990 στο Μαρούσι 
  • ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ Μαγδαληνή του Σπυρίδωνα και της Θεοφανίας, γεννηθείσα την 19-4-1968 στην Αυστραλία

Το δίδυμο των «ελεγκτών» συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ομονοίας, ενώ εμπλέκονται σε τουλάχιστον 10 περιπτώσεις εξαπάτησης, πλαστογραφίας και αντιποίησης, σε βάρος αλλοδαπών ιδιοκτητών καταστημάτων, στο κέντρο της Αθήνας.

Ως προς τον τρόπο δράσης, η 53χρονη επιδείκνυε στους παθόντες πλαστή κάρτα με την αναγραφή του ονόματος του Ασφαλιστικού Ιδρύματος, ενώ έφερε μαζί της ντοσιέ που περιείχε έγγραφα/έντυπα, στα οποία συμπλήρωνε τα στοιχεία της υποτιθέμενης βεβαιωθείσας παράβασης. Παράλληλα, ο 31χρονος συνομιλούσε με τους ιδιοκτήτες και προσπαθούσε να τους πείσει, προκειμένου να αποφύγουν το «πρόστιμο», να καταβάλλουν χρηματικό ποσό, το ύψος του οποίου κυμαίνονταν ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του ιδιοκτήτη. Αφού τους έπειθε, παραλάμβανε ο ίδιος το χρηματικό ποσό.

Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα ανέρχεται στις 19.080 ευρώ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA