Μενού
  • Α-
  • Α+

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε ένας 16χρονος μαθητής από ομάδα 6 ανηλίκων οι οποίοι του επιτέθηκαν την ώρα που βρίσκονταν στο σταθμό ΗΣΑΠ Νέο Ηράκλειο. Κίνητρο της επίθεσης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν η ληστεία, με την ομάδα των ανηλίκων (σ.σ. Ρομά οπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πήγες) να του αρπάζει ένα τσαντάκι τύπου «μπανάνα» που φορούσε χιαστί.

Διαβάστε ακόμη: Καισαριανή: Κουκουλοφόροι ξυλοκόπησαν άγρια τρεις 15χρονους

Μαζί με τον 16χρονο κάθονταν ένας ακόμη συνομήλικος φίλος του, ο οποίος έβαλε τις φωνές καλώντας σε βοήθεια. Παρά την κινητοποίηση που υπήρξε, ωστόσο, η ομάδα των νεαρών κατάφερε να αρπάξει το τσαντάκι και να εξαφανιστεί από το σημείο. Οι κινήσεις τους έχουν καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας που υπάρχει στο σταθμό του ΗΣΑΠ Νέο Ηράκλειο και το βιντεοληπτικό υλικό βρίσκεται στα χέρια της ΕΛΑΣ.

Μεταξύ των δραστών παιδιά μικρότερα από 12 ετών

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής. Αξίζει δε να σημειώσουμε ότι μπορεί αυτή τη φορά το κίνητρο να ήταν η ληστεία, δεν παύει όμως να είναι ένα περιστατικό που σοκάρει - τόσο την κοινή γνώμη όσο και τους αστυνομικούς- καθώς ανάμεσα στους δράστες φαίνεται πως ήταν ανήλικοι μικρότεροι των 12 ετών. Το συγκεκριμένο περιστατικό έγινε μόλις 48 ώρες μετά τον ξυλοδαρμό ενός 16χρονου στην Καισαριανή από συμμορία 15 ατόμων με ξύλινα γκλομπ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA